Κούρδοι Λαυρίου: Συνεχείς απεργίες πείνας για Οτσαλάν και πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία

Κούρδοι Λαυρίου: Συνεχείς απεργίες πείνας για Οτσαλάν και πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία

Οι Κούρδοι του Λαυρίου συμπαρίστανται με όλους τους διαθέσιμους τρόπους στον Αμπντουλάχ Οτσαλάν και στους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία.

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 4 Ιανουαρίου απεργία πείνας των Κούρδων προσφύγων στο καμπ του Λαυρίου η οποία γίνεται προς συμπαράσταση των απεργών πείνας των τουρκικών φυλακών που διαμαρτύρονται για τις συνθήκες απόλυτης απομόνωσης στη φυλακή όπου κρατείται (τα τελευταία 21 χρόνια) ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Η απεργία πείνας από τους Κούρδους πρόσφυγες γίνεται εκ περιτροπής σε ομάδες των 8 ατόμων ανά 5 ημέρες. Ταυτόχρονα, διοργανώνεται και διαμαρτυρία στο καμπ κάθε Σάββατο αλλά και κάθε Τρίτη με όλα τα μέσα ασφαλείας που προβλέπονται για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού.

Ο Μουράτ Ακτάς, ένας από τους απεργούς πείνας, δηλώνει χαρακτηριστικά: Θέλουμε την απελευθέρωση των πολιτικών κρατούμενων στην Τουρκία και αναλαμβάνουμε δράση για να δείουμε τη βούληση του κουρδικού λαού. Η απομόνωση είναι μέθοδος βασανιστηρίου. Θα συνεχίσουμε την αντίστασή μας όσο μπορούμε”.

Ο Φιράχ Σερχάτ από την πλευρά του εκφράζει τη σιγουριά του ότι “αυτή τη φορά οι ενέργειές μας θα έχουν συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Θέλουμε την απελευθέρωση του Αμπντουλάχ Οτσαλάν και όλων των πολιτικών κρατουμένων από τις τουρκικές φυλακές”.

Σημειωτέον ότι στην Τουρκία οι αντίστοιχες κινήσεις των κρατουμένων έχουν φτάσει στην 74η ημέρα και έχουν επεκταθεί σχεδόν στο σύνολο των τουρκικών φυλακών όπως άλλωστε είχε συμβεί τόσο το 2012 όσο και το 2018.

Στις πιο πρόσφατες δράσεις 15 κρατούμενοι έχασαν τη ζωή τους από τη συνεχή απεργία πείνας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα