Κουρουμπλής: Μείωση της συμμετοχής των ασφαλισμένων με χαμηλά εισοδήματα στα φάρμακα

Κουρουμπλής: Μείωση της συμμετοχής των ασφαλισμένων με χαμηλά εισοδήματα στα φάρμακα

Θα μειωθεί η συμμετοχή των χαμηλόμισθων στα φάρμακα έως τον Ιούνιο, όπως ανέφερε ο υπουργός υγείας Π.Κουρουμπλής. Δεσμεύτηκε για την πρόσληψη των 4500 ανθρώπων μέχρι του χρόνου

Μείωση του ποσοστού συμμετοχής των ασφαλισμένων με χαμηλά εισοδήματα στα φάρμακα από 25% σε 15% έως τον Ιούλιο προανήγγειλε μιλώντας χθες το βράδυ στην εκπομπή online του Μega ο υπουργός Υγείας Π. Κουρουμπλής.

«Aπό τη διαπραγμάτευση που θα κάνουμε με την φαρμακοβιομηχανία, την οποία δεν έκανε ποτέ η προηγούμενη κυβέρνηση επί της ουσίας, θα μπορέσουμε να μειώσουμε τη συμμετοχή των ασφαλισμένων με χαμηλά εισοδήματα από 25% στο 15%» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Εξάλλου, σε δηλώσεις του σήμερα στον ΣΚΑΙ ανέφερε πως θα λειτουργήσουν διακόσια κρεβάτια στις μονάδες εντατικής θεραπείας τον Ιούλιο. Πρόσθεσε ότι «Εμείς έχουμε αποφασίσει να προσλάβουμε 4.500 ανθρώπους. Αυτό δείχνει βούληση να στηρίξουμε το σύστημα» αλλά σημείωσε πως υπάρχει καθυστέρηση στις διαδικασίες από το ΑΣΕΠ. "Για να προσλάβεις με τη σημερινή διαδικασία του ΑΣΕΠ ένα νοσηλευτή θέλεις το λιγότερο οκτώ μήνες. Για να προσλάβεις ένα γιατρό θέλεις τουλάχιστον έναν χρόνο» επισήμανε. Δεσμεύθηκε ωστόσο ότι «του χρόνου τέτοιον καιρό που θα έχουν γίνει 4.500 προσλήψεις» και θα έχει στηθεί η πρωτοβάθμια περίθαλψη. Συμπλήρωσε πως «η νέα κυβέρνηση παρέλαβε ένα σύστημα το οποίο είναι σε πλήρη κατάρρευση και παραταύτα ενεργοποιήθηκαν τρεις διαγωνισμοί που είχαν παροπλιστεί από την εποχή των μνημονίων και αυτή τη στιγμή οδεύουν στα νοσοκομεία 800 γιατροί».

Πηγή ΑΠΕ

SHARE:

24Media Network