Κοζάνη: Δύο ιερείς καταδικάστηκαν για ασέλγεια σε ανήλικο αγόρι

Ιερείς (φωτό αρχείου)
Ιερείς (φωτό αρχείου) ISTOCK

Σε τρία χρόνια φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκαν δυο ιερείς, ένας πρεσβύτερος και ένας αρχιμανδρίτης, που κατηγορούνταν για κατάχρηση σε ασέλγεια ανήλικου αγοριού σε χωριό της Κοζάνης.

Ένοχοι κρίθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας δυο από τους τρεις ιερωμένους που κατηγορούνταν για "κατάχρηση σε ασέλγεια ανήλικου αγοριού" την περίοδο 2005-2008 σε χωριό της Κοζάνης.

Οι δύο ιερωμένοι, ένας πρεσβύτερος και ένας αρχιμανδρίτης, καταδικάστηκαν κατά πλειοψηφία σε τρία χρόνια φυλάκιση με αναστολή ενώ το δικαστήριο τους αναγνώρισε ελαφρυντικά μεταξύ αυτών του "σύννομου βίου" και της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς.

ADVERTISING

Ο τρίτος κατηγορούμενος, ιερομόναχος σε μοναστήρι της Π.Ε. Γρεβενών την περίοδο της τέλεσης των αδικημάτων, κρίθηκε αθώος. Νωρίτερα, η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας ήταν ενοχή του ενός και η απαλλαγή των άλλων δύο κατηγορουμένων, λόγω αμφιβολιών.

Οι καταδικασθέντες -σύμφωνα με τη δικογραφία- προέβησαν σε ασελγείς πράξεις σε ανήλικο αγόρι, που σύμφωνα με την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη η οποία παρουσιάστηκε στο δικαστήριο "είχε πνευματική αδυναμία και ανικανότητα να αντισταθεί στις πράξεις των κατηγορουμένων".

Στο πρωτόδικο δικαστήριο που έγινε στην Καστοριά οι τρεις ιερωμένοι είχαν κριθεί κατά πλειοψηφία αθώοι, ενώ στη συνέχεια ο εισαγγελέας Εφετών Δυτικής Μακεδονίας άσκησε αναίρεση επί της απόφασης του δικαστηρίου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δικαιοσύνη, Παιδική κακοποίηση, Κακοκαιρία, Κακοποίηση
SHARE:

24Media Network