Κρατούμενη πέθανε στις Φυλακές Ελαιώνα Θήβας

Κρατούμενη πέθανε στις Φυλακές Ελαιώνα Θήβας
Στιγμιότυπο από τις γυναικείες φυλακές στον Ελαιώνα Θηβών Eurokinissi

Ο θάνατος της κρατούμενης στις φυλακές Θήβας αποδίδεται σε παθολογικά αίτια. Ωστόσο, αρκετές κρατούμενες κάνουν λόγο για θύμα του κορονοϊού.

Ένταση προκλήθηκε το πρωί στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελαιώνα Θηβών, στο άκουσμα της είδηση πως μία 42χρονη Ρομά που μεταφέρθηκε στις 9 το πρωί στο Νοσοκομείο της Θήβας, μισή ώρα μετά κατέληξε.

Πολλές κρατούμενες μεταξύ των οποίων και η Πόλα Ρούπα σχετίζουν τον θάνατό της με την επιδημία του κορονοϊού και καταγγέλλουν ελλιπή μέτρα και περίθαλψη, με αφορμή έναν ακόμη θάνατο κρατούμενης πριν περίπου έναν μήνα.

Μάλιστα ακολούθησε διαμαρτυρία στις Φυλακές, ένταση και κρατούμενες έβαλαν φωτιά και σε ένα στρώμα σε κελί. Δεν χρειάστηκε να επέμβει η εξωτερική φρουρά και το ζήτημα το αντιμετώπισαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρει:

«Σήμερα το πρωί 42χρονη κρατούμενη του Καταστήματος Κράτησης Γυναικών Ελεώνα Θηβών, διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε τοπικό Νοσοκομείο, όπου κατέληξε.

Διενεργείται έρευνα για τα αίτια και τις συνθήκες του θανάτου της, ο οποίος σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση του ιατρού του Καταστήματος Κράτησης αποδίδεται σε παθολογικά αίτια».

Αν και σε πρώτη φάση λοιπόν ο θάνατός δεν σχετίζεται από τις αρμόδιες Αρχές με την πανδημία, η ανακοίνωση αναφέρει ότι διερευνώνται τα ακριβή αίτια θανάτου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα