Κρήτη: Ακόμη ένας σεισμός 4,5 Ρίχτερ στο Αρκαλοχώρι – Ανησυχία για μετασεισμούς

Κρήτη: Ακόμη ένας σεισμός 4,5 Ρίχτερ στο Αρκαλοχώρι – Ανησυχία για μετασεισμούς

Νέα σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 12:38 την Πέμπτης στην Κρήτη, με επίκεντρο το Αρκαλοχώρι. Η δόνηση έγινε έντονα αισθητή σε όλη την Ανατολική Κρήτη.

Μια ακόμη σεισμική δόνηση 4,5 Ρίχτερ με επίκεντρο επτά χιλιόμετρα νότια του Αρκαλοχωρίου καταγράφηκε στις 12:38.

Η δόνηση, λόγω του χαμηλού εστιακού βάθους -5 χιλιόμετρα-, έγινε έντονα αισθητή σε όλη την Ανατολική Κρήτη. Υπενθυμίζεται ότι μιάμιση ώρα νωρίτερα, στις 11:12 το πρωί καταγράφηκε μια ακόμη δόνηση 4,5 Ρίχτερ.

Δέκα σεισμοί άνω των 3 Ρίχτερ από το βράδυ της Τρίτης

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το neakriti, από το βράδυ της Τρίτης έχουν καταγραφεί δέκα σεισμικές δονήσεις μεγέθους άνω των 3 Ρίχτερ στο νησί.

Την ίδια στιγμή, οι σεισμολόγοι προειδοποιούν για πιθανούς μετασεισμούς. Συγκεκριμένα, ο Άκης Τσελέντης, σε ανάρτησή του, προειδοποίησε ότι ο μετασεισμός των 4,5 Ρίχτερ μπορεί να έχει τους δικούς του μετασεισμούς και ζήτησε από τους κατοίκους της περιοχής του Αρκαλοχωρίου να είναι προσεκτικοί και να αποφεύγουν σπίτια τα οποία έχουν χαρακτηριστεί ακατάλληλα.

Ο καθηγητής Δυναμικής, Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας, μιλώντας στο cretapost ανέφερε πως η σεισμική δραστηριότητα μάλλον έχει μετατεθεί σε άλλο ρήγμα.

“Μάλλον μετατέθηκε σε ένα άλλο ρήγμα η όλη διαδικασία και αυτή τη στιγμή δίνει αυτό το ρήγμα τους σεισμούς. Μέσα στην ρηξιγενή ζώνη όμως πάντα, γι’ αυτό και δεν μας προκαλεί έντονη ανησυχία”, επεσήμανε σχετικά ο κ. Λέκκας ο οποίος παράλληλα τόνισε πως το συγκεκριμένο ρήγμα πιθανότατα να μην δώσει μεγαλύτερο σεισμό: “Δε νομίζω να δώσει μεγαλύτερο σεισμό ωστόσο θα υπάρξει μετασεισμική δραστηριότητα”, είπε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα