Κρήτη: Στο έλεος της κακοκαιρίας η Χερσόνησος – Εγκλωβισμένοι κάτοικοι στα σπίτια τους

Κρήτη: Στο έλεος της κακοκαιρίας η Χερσόνησος – Εγκλωβισμένοι κάτοικοι στα σπίτια τους

Οι δρόμοι σε πολλές περιοχές της Κρήτης έχουν μετατραπεί σε ποτάμια. Αυλές και ισόγεια κτίσματα έχουν πλημμυρίσει, ενώ λάσπες και φερτά υλικά καθιστούν την προσπέλαση αδύνατη.

Ένα νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει από τα ξημερώματα την Κρήτη και ειδικά τον Νομό Ηρακλείου, προκαλώντας δεκάδες προβλήματα, όπως είχαν προβλέψει στις προειδοποιήσεις τους η ΕΜΥ και η Πολιτική Προστασία.

Από τις έντονες βροχοπτώσεις έχουν προκληθεί χείμαρροι, έχουν πλημμυρίσει σπίτια και καταστήματα, έχουν παρασυρθεί σταθμευμένα οχήματα μέχρι τις ακτές και έχουν προκληθεί σημαντικές ζημιές στο οδικό δίκτυο, που δυσκολεύουν και την πρόσβαση.

@Analipsi village

Από τα ξημερώματα έως τώρα, η Πυροσβεστική έχει δεχτεί 230 κλήσεις από την περιοχή για αντλήσεις υδάτων και απεγκλωβισμούς πολιτών από οχήματα ακόμα και από ταράτσες οικιών, κυρίως στις περιοχές Ανάληψη, Γούβες, Γούρνες και Ανισσαρά και πλέον έχουν αρχίσει και επηρεάζονται και τα Μάλια. Αναφορικά με τους απεγκλωβισμούς, έχουν γίνει τρεις επιχειρήσεις μέχρι τώρα από οχήματα και από οικία. Ευτυχώς έως τώρα δεν έχουν προκύψει θύματα ούτε αναφορές για τυχόν αγνοουμένους.

Με εντολή Αρχηγού Π.Σ. Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης έχουν τεθεί σε κατάσταση Γενικής Επιφυλακής.

Δεδομένου ότι το φαινόμενο των έντονων βροχοπτώσεων είναι σε εξέλιξη, παρακαλούνται οι πολίτες στην Περιφέρεια Κρήτης, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα