Κρήτη: Ένας νεκρός και μία αγνοούμενη από την κακοκαιρία

Κρήτη: Ένας νεκρός και μία αγνοούμενη από την κακοκαιρία
Κακοκαιρία στην Κρήτη cretalive

Σφροδρή κακοκαιρία πλήττει την Κρήτη από το πρωί του Σαββάτου, με αποτέλεσμα ένας 50χρονος να χάσει την ζωή του. Αγνοείται η γυναίκα που επέβαινε στο ίδιο όχημα. Μήνυμα του 112 στο Λασίθι.

Ένας άνδρας 50 ετών, έχασε την ζωή του στην Αγία Πελαγία της Κρήτης, μετά την σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει την περιοχή του Δυτικού Ηρακλείου από το πρωί του Σαββάτου. Σε συναγερμό έχει τεθεί η Πυροσβεστική υπηρεσία Ηρακλείου, καθώς μία γυναίκα αγνοείται.

Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας, όπου ένας άνδρας εγκλωβίστηκε μέσα στο όχημα του και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. Η Πυροσβεστική υπηρεσία και άνδρες της ΕΜΑΚ αναζητούν την γυναίκα που επέβαινε στο ίδιο όχημα με τον άνδρα που βρέθηκε νεκρός.

Στην περιοχή της Λυγαριάς, μια γυναίκα διασώθηκε από άνδρες της ΕΜΑΚ. Η ίδια βρισκόταν εγκλωβισμένη στο αυτοκίνητό της που είχε παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά στη θάλασσα.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν και το Νομό Λασιθίου, καθώς στην πόλη της Σητείας ο δρόμος έξω από το αρχαιολογικό μουσείο έχει πλημμυρίσει, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στο μουσείο 10 τουρίστες, μεταξύ των οποίων είναι δύο παιδιά. Εγκλωβισμένος είναι και ένας υπάλληλος του μουσείου.

Τα χωριά που φαίνεται να παρουσιάζουν τα σημαντικότερα προβλήματα από τις πλημμύρες που σημειώνονται λόγω των ισχυρών καταιγίδων είναι η Αγία Πελαγία, η Λυγαριά και το Παλαιόκαστρο. Η κακοκαιρία αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον 24 ώρες ακόμα, ενώ θα μετακινηθεί προς Λασίθι, Κάσο και Κάρπαθο.

Στην ερώτηση γιατί δεν απεστάλη προειδοποίηση μέσω του 112 στους κατοίκους της περιοχής, πηγές της πολιτικής προστασίας, σημειώνουν, πως δεν είχαν σχετική ενημέρωση από Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Ανυπολόγιστες καταστροφές στην Αγία Πελαγία – Στη θάλασσα αυτοκίνητα, πλημμύρισαν σπίτια

Σημαντικά προβλήματα καταγράφονται στην Αγία Πελαγία, η οποία, όπως αναφέρει το Creta24, δέχθηκε τεράστιους όγκους νερού και οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, παρασύροντας πολλά υλικά αλλά και 15 οχήματα στην θάλασσα.

Οι κάτοικοι αγανακτισμένοι, που βλέπονται τις περιουσίες τους να καταστρέφονται, αναρωτιούνται για τα αντιπλημμυρικά έργα, που πραγματοποίησε ο Δήμος Μαλεβιζίου, το προηγούμενο διάστημα.

Οι οδηγοί πρέπει να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, αφού οι ορμητικοί χείμαρροι στον οικισμό της Αγίας Πελαγίας φτάνουν σχεδόν τα τρία μέτρα.

Περιορισμό μετακινήσεων ζητά ο Δήμος Μαλεβιζίου – Προβλήματα στο οδικό δίκτυο

Κάλεσμα να παραμείνουν στις αναγκαίες και μόνο μετακινήσεις έστειλε και ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, ενώ από το Δήμο Ηρακλείου ανακοινώθηκε ότι δεν θα λειτουργήσουν το Παγκρήτιο Στάδιο και το Κλειστό στα «Δύο Αοράκια» ενώ δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα, αποκομιδή απορριμμάτων.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης ανακοίνωσε ότι λόγω της έντονης βροχόπτωσης που επικρατεί στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου, από την οποία προκλήθηκε συγκέντρωση μεγάλου όγκου νερού και φερτών υλικών, παρουσιάζονται προβλήματα στο οδικό δίκτυο και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με δυσκολία στην Εθνική Οδός Ηρακλείου – Χανίων, στο ύψος του Κόμβου Αγίας Πελαγίας, την Εθνική Οδό Ηρακλείου – Λασιθίου στο ύψος του Κακού Όρους δημοτική ενότητα Κοκκίνη Χάνι Δ. Χερσονήσου, στη Γέφυρα Περιοχής Κατσαμπά Νέας Αλικαρνασσού Ηρακλείου, τη Λεωφόρο Καζαντζίδη Νέα Αλικαρνασσού, τη Λεωφόρο Ικάρου Νέας Αλικαρνασσού στο ύψος του Κρατικού Αερολιμένα Ηρακλείου, την Παλαιά Εθνική οδός Ηρακλείου – Λασιθίου στο ύψος δημοτικής ενότητας Καρτερού, την Τοπική κοινότητα Αγίας Πελαγίας και την Τοπική κοινότητα Παλαιοκάστρου.

Μάλιστα παρακαλεί τους οδηγούς να αποφεύγουν την κίνηση στις συγκεκριμένες περιοχές να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί κατά την οδήγηση και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, κάλεσε τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους «καθώς πρόκειται για μια πολύ δύσκολη μέρα» όπως χαρακτηριστικά τόνισε, διευκρινίζοντας ότι τα συνεργεία θα μείνουν για όσο χρειαστεί, επιχειρώντας να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα.

Πλημμύρισε ο δρόμος έξω από το αεροδρόμιο Χανίων

Προβλήματα προκλήθηκαν με την πρώτη έντονη βροχόπτωση, στον δρόμο έξω από το αεροδρόμιο Χανίων.

Η κακοκαιρία έφερε πλημμύρες, με τα αυτοκίνητα έχουν ημιβυθιστεί στα λασπόνερα, τους οδηγούς να μεταβαίνουν με δυσκολία προς την πύλη.

Εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο, εγκλωβίστηκαν για αρκετή ώρα στα οχήματά τους, σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν στο zarpanews.gr.

Κακοκαιρία στην Κρήτη zarpanews

«Έπαθα κρίση πανικού μέχρι να φτάσω στην δουλειά. Η κατάσταση εδώ είναι απελπιστική! Πληρώνω κάθε μέρα, για 8 ώρες ώστε να μπω στο πάρκινγκ. Σήμερα η μπάρα κόλλησε από την κακοκαιρία και έμεινα για ώρα μέσα στο αμάξι, με το νερό να έχει φτάσει το ένα μέτρο βάθος. Το μηχάνημα τράβηξε την κάρτα μου και κανείς από την Fraport δεν μπήκε στον κόπο να με βοηθήσει» είπε μία εργαζόμενη.

Κακοκαιρία στην Κρήτη zarpanews

Υδροστρόβιλος στο Ηράκλειο

Ένα σπάνιο μετεωρολογικό φαινόμενο έκανε την εμφάνιση του το πρωί του Σαββάτου στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο.

Όπως διακρίνεται σε βίντεο που καταγράφηκε και αναρτήθηκε στο facebook ένας υδροστρόβιλος εμφανίστηκε στη θάλασσα, ανοιχτά του αεροδρομίου λίγο μετά τις 9:00 το πρωί.

Το φαινόμενο έρχεται εν μέσω του κύματος κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα, δημιουργώντας ένα “άγριο” τοπίο μαζί με πυκνά σύννεφα που έχουν “σκεπάσει” το Ηράκλειο.

Μήνυμα από το 112 στο Λασίθι

Το μεσημέρι του Σαββάτου οι κάτοικοι του Λασιθίου έλαβαν μήνυμα από το 112 το οποίο τους προειδοποιεί για ακραία καιρικά φαινόμενα το επόμενο 24ωρο.

Οι κάτοικοι καλούνται να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα