Κρήτη: Εξαιρετικά ύποπτες οι συνθήκες που βρέθηκε η σορός της Αμερικανίδας βιολόγου - Σπεύδει κλιμάκιο από Αθήνα

Κρήτη: Εξαιρετικά ύποπτες οι συνθήκες που βρέθηκε η σορός της Αμερικανίδας βιολόγου - Σπεύδει κλιμάκιο από Αθήνα

Η βιολόγος συμμετείχε σε συνέδριο στο Κολυμπάρι Χανίων και το μεσημέρι της προηγούμενης Τρίτης βγήκε για τρέξιμο, αλλά δεν επέστρεψε ξανά. Μόνο από τα ρούχα η μέχρι στιγμής αναγνώριση της σορού που βρέθηκε σε σπηλιά, 8 με 10 χλμ μακριά από το σημείο όπου εθεάθη τελευταία φορά.

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση εξαφάνισης της Αμερικανίδας βιολόγου που εξαφανίστηκε πριν μία εβδομάδα από το Κολυμπάρι Χανίων.

Μισή ώρα μετά τις 11 το βράδυ χθες, ερασιτέχνες σπηλαιολόγοι εξερευνητές εντόπισαν εντελώς τυχαία στην ευρύτερη περιοχή του Πλατανιά και 8-10 χλμ. μακριά από το Κολυμπάρι που εξαφανίστηκε η βιολόγος, ένα πτώμα εντός μία σπηλιάς που αποτελεί παλιό καταφύγιο και πολυβολείο των Γερμανών από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σε κατάσταση σοκ κάλεσαν τις Αρχές και από τα ξημερώματα έχει αποκλειστεί ο χώρος και ερευνάται διεξοδικά και με προσοχή καθώς πρόκειται για εξαιρετικά επικίνδυνο σημείο που σε αρκετά σημεία τελεί υπό κατάρρευση.

Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης κρίθηκε απαραίτητο να κληθεί κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών από την Αθήνα που φτάνει το μεσημέρι στο νησί, ώστε να διερευνηθούν με ακρίβεια οι συνθήκες και τα αίτια θανάτου.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας στο σημείο προσέγγισαν με προσοχή την σορό και χωρίς καν να την αγγίξουν, μόλις από τα 5 μέτρα και όχι πιο κοντά για να μην γίνει το παραμικρό λάθος στην εξερεύνηση του χώρου, τράβηξαν μία φωτογραφία, από την οποία έχει γίνει μία πρώτη κατ’ εκτίμηση αναγνώριση από τα ρούχα και μόνο πως πιθανόν πρόκειται για την 60χρονη Σούζαν Ήττον.

Η τελική αναγνώριση και ταυτοποίηση θα γίνει από συγγενείς όταν δοθεί η άδεια να απομακρυνθεί η σορός.

Οι συνθήκες εντοπισμού της σορού στο συγκεκριμένο σημείο είναι εξαιρετικά ύποπτες και καθώς υπάρχουν φόβοι τυχόν εγκληματικής ενέργειες για αυτό και αναμένεται εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό στο σημείο.

Σε βάθος 80 μέτρων της σπηλιάς, υπάρχει στα 7-8 μέτρα ύψος μία τρύπα στον θόλο διαμέτρου ενός μέτρου, όπου θεωρητικά θα μπορούσε να προκληθεί ατύχημα αν κάποιος περνούσε από πάνω και δεν την έβλεπε και να κατέληγε σε αυτό το σημείο, ωστόσο επειδή το σημείο αυτό είναι σχεδόν άγνωστο ακόμα και σε ντόπιους και αρκετά απομακρυσμένο από το Κολυμπάρι θεωρείται πολύ δύσκολο να έφτασε εκεί μόνο του το θύμα.

Αυτές είναι απαντήσεις που αναμένεται να προκύψουν από την προσεκτική αυτοψία του χώρου παρουσία του κλιμακίου της ΔΕΕ και του ιατροδικαστή, σε συνάρτηση με την εικόνα που έχει η σορός και αν φέρει τραύματα που τυχόν παραπέμπουν σε εγκληματική ενέργεια.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Η 60χρονη βιολόγος Σούζαν Ήττον από τις ΗΠΑ με έδρα την Δρέσδη Γερμανίας, συμμετείχε σε ένα διεθνές συνέδριο στις εγκαταστάσεις της Ορθοδόξου Ακαδημίας στο Κολυμπάρι Χανίων.

Την Τρίτη 2 Ιουλίου στις δύο το μεσημέρι ντύθηκε με ένα σορτσάκι και ένα φανελάκι, φόρεσε αθλητικά παπούτσια και πήγε για τρέξιμο όπως συνήθιζε να πράττει. Το απόγευμα είχε συνέδριο πάλι και καθώς ήταν τακτικό μέλος στο συνέδριο με ενεργή συμμετοχή θεωρείται βέβαιο ότι θα επέστρεφε εγκαίρως. Επίσης κινητό τηλέφωνο, χρήματα κλπ. τα είχε αφήσει όλα στο δωμάτιό της.

Η 60χρονη αντιμετώπιζε αρρυθμίες στην καρδιά. Η εξαφάνισή της δηλώθηκε στις Αρχές, δύο ημέρες μετά, από τους συναδέλφους της που ανησύχησαν και συγκεκριμένα τα ξημερώματα της Πέμπτης. Έκτοτε έχει γίνει μία τεράστια κινητοποίηση.

Η ίδια επειδή συμμετείχε για πέμπτη φορά στο συνέδριο, γνώριζε πολύ καλά την περιοχή, ενώ σε έναν Γάλλο συνάδελφό της είχε πει ότι είχε αγοράσει καινούργια αθλητικά παπούτσια και την επόμενη ημέρα ήθελε να κάνει ποδήλατο, άρα δεν φαίνεται να είχε πρόθεση να εξαφανιστεί.

Στο νησί βρίσκεται και η οικογένειά της που ανησυχούν έντονα για την τύχη της, ενώ οι συνάδελφοί της προσφέρουν αμοιβή σε όποιον βοηθούσε να εντοπιστεί. Για την περίπτωσή της έχει εκδοθεί και Silver Alert.

Στις έρευνες συμμετείχαν βατραχάνθρωποι του Λιμενικού που ερεύνησαν την θαλάσσια περιοχή, όπως και σκάφη του Λιμενικού, από στεριάς πλήθος αστυνομικών καθώς επίσης πλήθος αντρών της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ, διασωστικοί σκύλοι, εθελοντές, drones και μέλη της τοπικής αερολέσχης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τραγικό τέλος στην Κρήτη: Βρέθηκε νεκρή σε σπηλιά η 60χρονη Αμερικανίδα βιολόγος

SHARE:

24Media Network