Κρήτη: Η θλιβερή ιστορία της οικογένειας – Και ο πατέρας πέθανε σε γλέντι

Κρήτη: Η θλιβερή ιστορία της οικογένειας – Και ο πατέρας πέθανε σε γλέντι
Μεσαρά: Βρέθηκε το ΙΧ των αγνοουμένων - Εντοπίστηκαν σοροί -

Νεκροί μέσα στο αυτοκίνητο τους βρέθηκαν οι τέσσερις αγνοούμενοι από την Κρήτη, μετά από τη γιγαντιαία επιχείρηση εντοπισμού τους. Αναπάντητο ερώτημα γιατί ο οδηγός επέλεξε τον συγκεκριμένο δρόμο.

Νεκροί μέσα στο αυτοκίνητο τους βρέθηκαν δυστυχώς οι τέσσερις αγνοούμενοι στην Κρήτη, μετά από τη γιγαντιαία επιχείρηση εντοπισμού τους.

Η οικογένεια παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του Γεροπόταμου, στη Μεσσαρά, ενώ επέστρεφε από γαμήλιο γλέντι. Το αυτοκίνητο τους βούλιαξε μέσα στις λάσπες σε βάθος 2,5 μέτρων. Το ζευγάρι άφησε πίσω του ένα κοριτσάκι 6 μηνών.

Αναπάντητο θα μείνει το ερώτημα, γατί ο οδηγός του οχήματος επέλεξε να επιστρέψει στο σπίτι του από τον συγκεκριμένο δρόμο, καθώς όπως αναφέρουν τοπικά μέσα υπήρχε ασφαλέστερος δρόμος επιστροφής.

Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρήτης Νίκος Λαγουδάκης που συντόνιζε τις έρευνες, μίλησε στον News 24/7 στους 88,6 για την επιχείρηση διάσωσης: “Κάναμε το ανθρωπίνως δυνατό, με άσχημες καιρικές συνθήκες. Πενήντα συνάδελφοι πάλευαν επί 36 ώρες για να τους βρούμε ζωντανούς” είπε. Περιγράφοντας τη διαδικασία ανεύρεσης είπε οτι πεζοπόρα τμήματα “χτένιζαν” την παράκτια περιοχή και δεν μπορούσαν να μπουν στο ποτάμι λόγω των ορμητικών νερών. “Σήμερα ανοίξαμε κανάλια με αποτέλεσμα να πέσει η στάθμη κι έτσι εντοπίσαμε το αυτοκίνητο” είπε και συμπλήρωσε: “Όταν τραβήξαμε το αυτοκίνητο βρήκαμε τους αγνοούμενους, δυστυχώς νεκρούς”.

“Είναι ψυχοφθόρες αυτές οι καταστάσεις. Ξεκληρίστηκε μια οικογένεια και λυπόμαστε πολύ. Όλοι οι συνάδελφοι υπερέβαλαν εαυτόν, ιδιαίτερα χθες που ήταν αντίξοες οι συνθήκες” αναφέρει ο Γενικός Περιφερειακός Διοικητής της ΠΥ στην Κρήτη, Νίκος Λαγουδάκης και εξήγησε ότι το όχημα εντοπίστηκε από πεζοπόρο τμήμα που ερευνούσε στις όχθες του ποταμού. “Είχε πέσει η στάθμη του νερού και φάνηκε η οροφή του αυτοκινήτου” είπε ο κ. Λαγουδάκης. Η επιχείρηση ανάσυρσης των τεσσάρων άτυχων μελών της οικογένειας και η ανάσυρση του αυτοκινήτου, διήρκησε περίπου μιάμιση ώρα, με τις σορούς να μεταφέρονται αρχικά στο Κέντρο Υγείας Μοιρών και μετά στο Ιατροδικαστικό Εργαστήριο του ΠΑΓΝΗ” συμπληρώνει ο επικεφαλής των Πυροσβεστικών Δυνάμεων στο νησί.

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στο νησί την ώρα εκείνη και η αγωνία των γονιών να επιστρέψουν γρήγορα στο σπίτι τους για να φροντίσουν το άρρωστο βρέφος τους έπαιξαν αρνητικό ρόλο στην τραγική ιστορία.

Μεσαρά: Βρέθηκε το ΙΧ των αγνοουμένων - Εντοπίστηκαν σοροί -

Μετά τα δύο αγωνιώδη τηλεφωνήματα του ζευγαριού που ενημέρωναν την Άμεση Δράση ότι πνίγονται, στήθηκε μια μεγάλη επιχείρηση. Εκεί ήταν και συγγενείς των θυμάτων. Ξέσπασαν στο άκουσμα της είδησης του βυθισμένου αυτοκινήτου. Λύγισαν όταν είδαν τις σορούς.

Στις έρευνες συμμετείχε και ο πατέρας του άτυχου Κώστα από τον Άγιο Νικόλαο. Είχε μιλήσει μαζί του, λίγη ώρα πριν πέσουν στο ποτάμι.

Άφησαν πίσω τους ένα κοριτσάκι μόλις 6 μηνών. Ήταν παντρεμένοι με πολιτικό γάμο και προετοίμαζαν τον θρησκευτικό που θα γινόταν το καλοκαίρι. Το μοιραίο βράδυ του Σαββάτου ήταν σε γαμήλιο γλέντι στις Μοίρες. Δέχθηκαν ένα τηλεφώνημα από την μητέρα του 29χρονου, ότι πρέπει να επιστρέψουν σπίτι γιατί το κοριτσάκι τους είχε πυρετό. Μπήκαν στο αυτοκίνητο, αλλά δεν επέστρεψαν ποτέ.

Πριν από 3 χρόνια έφυγε και ο πατέρας της οικογένειας

Βαρύ το κλίμα στη γειτονιά της οικογένειας Τσαγκαράκη στις Αρχάνες. Η μοίρα χτύπησε αλύπητα την συγκεκριμένη οικογένεια τα τελευταία χρόνια. Χθες έφυγε μάνα και δυο κόρες. Το ζευγάρι έχασε το πρώτο του παιδί στη γέννα. Τρία χρόνια πριν, επάνω σε γλέντι για την συνταξιοδότηση του, έφυγε από ανακοπή ο πατέρας της 30χρονης. Πίσω έμεινε μόνη της η τρίτη κόρη.

Δύο αναμένεται να είναι οι τελευταίες πράξεις του δράματος καθώς το πρωί φίλοι, συγγενείς και πλήθος κόσμου αναμένεται να αποχαιρετήσουν την 58χρονη μητέρα Μαρία Χατζηπάνου και την 20χρονη κόρη της, Μαριλένα, στις Αρχάνες.

Η κηδεία θα τελεστεί στις 11 το πρωί στον Ιερό της Παναγίας.

Λίγες ώρες αργότερα, και συγκεκριμένα στις 4 το μεσημέρι, θα κηδευτεί η 30χρονη Ροδούλα Τζαγκαράκη και ο 29χρονος σύζυγός της στο Λασίθι.

Η κηδεία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην Κρούστα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα