Κρήτη: Με Καλάσνικοφ πόζαραν οι δύο “νταήδες” – Έχουν ποινικό παρελθόν

Κρήτη: Με Καλάσνικοφ πόζαραν οι δύο “νταήδες” – Έχουν ποινικό παρελθόν

Παρά τις προσπάθειές τους να τα "ρίξουν" στην οικογένεια των Γερμανών, φαίνεται πως τα social media "καίνε" τους δύο Κρητικούς που παραδόθηκαν. Προσωρινά κρατούμενος ο ένας.

Παραδόθηκαν τα ξημερώματα της Τρίτης οι δύο “νταήδες” που κατηγορούνται για τη βιαιοπραγία εναντίον της οικογένειας των Γερμανών τουριστών στην Κρήτη, ενώ νωρίτερα είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Μάλιστα, ο 38χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ο 38χρονος ζήτησε και έλαβε 48ώρη προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη 25/8 στις 12:30 το μεσημέρι ενώ παράλληλα έλαβε το δρόμο για τη φυλακή.

Την ίδια ώρα ο 36χρονος αδερφός του αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., οι δύο άνδρες παραδόθηκαν σε αστυνομικούς που πραγματοποιούσαν περιπολία σε περιοχή του δήμου Μυλοποτάμου και ο ένας συνελήφθη δυνάμει σχετικού εντάλματος σύλληψης, ενώ ο έτερος προσήχθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημ/κων Ρεθύμνου, στο πλαίσιο της διενεργούμενης κύριας ανάκρισης.

Όπως αναφέραμε, ο 38χρονος, που διώκεται για κακούργημα, θα απολογηθεί την ερχόμενη Παρασκευή. Ο 36χρονος αντιμετωπίζει κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα και παραπέμφθηκε στον ανακριτή λόγω συνάφειας.

Οι δύο φερόμενοι ως δράστες προσπάθησαν στην απολογία τους να κατηγορήσουν τη πλευρά των Γερμανών τουριστών. Σύμφωνα με τις αναφορές τους, ο ένας εκ των τουριστών γρονθοκόπησε στο πρόσωπο τον 38χρονο, ενώ από την υπεράσπισή του έχει ζητηθεί και η εξέτασή του από ιατροδικαστή.

Ο 38χρονος κατηγορείται για βαριά σκοπούμενες σωματικές βλάβες, που αποτελεί κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα, ενώ τον 36χρονο συνεπιβάτη του στο 4Χ4, βαραίνει κατηγορία σε βαθμό πλημμελήματος.

Τι ανέφερε ο δικηγόρος των δύο αδερφών

Σε δηλώσεις του προς τα Μέσα ο συνήγορος υπεράσπισης των δύο αδερφών, ποινικολόγος κ. Διονύσιος Βέρρας, προσπάθησε να υποβαθμίσει το περιστατικό κάνοντας λόγο για παράβαση πλημμεληματικού χαρακτήρα αναφέροντας ότι “όλη η Ελλάδα ασχολείται αυτή τη στιγμή με μια πραγματικά ανύπαρκτη υπόθεση”.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι “δεν υπήρχε μαχαίρι στο συμβάν. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο ούτε μέσα στη δικογραφία ούτε βρέθηκε πουθενά αλλού. Η υπόθεση έχει λάβει αδικαιολόγητα μεγάλες διαστάσεις”. Παράλληλα δήλωσε ότι “αν το περιστατικό συνέβαινε μεταξύ Ελληνών δε θα γινόταν όλο αυτό. Ανάλογα περιστατικά με φασαρίες συμβαίνουν καθημερινά στους δρόμους”.

Σημειώνεται πως οι φερόμενοι ως δράστες προχώρησαν και αυτοί σε υποβολή μήνυσης για επικίνδυνη οδήγηση και σωματικές βλάβες.

Γνωστοί στις Αρχές

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε γίνεται αναφορά για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης με ρατσιστικά χαρακτηριστικά. Όπως επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, οι δράστες είναι γνωστοί στις Αρχές. Και οι δύο φέρονται να έχουν ποινικό ιστορικό και αρκετές φορές στο παρελθόν έχουν απασχολήσει την αστυνομία με σοβαρά περιστατικά.

Σύμφωνα με τον Alpha, ο ένας εκ των δύο αδερφών, ο 36χρονος, ήταν εκτός φυλακής με περιοριστικούς χώρους, με υποχρέωση να παρουσιάζεται στο αστυνομικό τμήμα μία φορά τον μήνα. Είχε συλληφθεί για χασισοφυτείες.

Ο έτερος, ο 38χρονος οδηγός του αγροτικού, έχει απασχολήσει τις Αρχές για συμπλοκές. Είναι αυτός που εμβόλισε το όχημα των Γερμανών τουριστών, κρατούσε το μαχαίρι και επιτέθηκε εναντίον τους, την ώρα που ο 36χρονος συνοδηγός του γρονθοκόπησε την οικογένεια.

Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων, για φθορά ξένης περιουσίας και για απλές σωματικές βλάβες. Μάλιστα, οι δύο άνδρες πόζαραν με όπλα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συγκεκριμένα με τρία πολεικά όπλα τύπου Καλάσνικοφ.

Το χρονικό της επίθεσης

Το περιστατικό συνέβη στο Πέραμα Μυλοποτάμου το πρωί της Παρασκευής. Ένα αγροτικό 4Χ4 προσέκρουσε ελαφρά στο πίσω μέρος του ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου των Γερμανών, οι οποίοι επισκέφθηκαν για τρίτη φορά την Κρήτη.

Οι Γερμανοί ακολούθησαν το αυτοκίνητο και ζήτησαν ευγενικά να σταματήσει για να ανταλλάξουν στοιχεία. Ο ένας εκ των δύο Κρητικών που επέβαιναν στο 4X4, ο 35χρονος συνοδηγός του 4X4, βγήκε από το όχημα και επιτέθηκε με μανία, χτυπώντας στο πρόσωπο τον συνεπιβάτη του οχήματος των τουριστών.

Η επίθεση συνεχίστηκε, ενώ βγήκαν από το αυτοκίνητο και στη συνέχεια η οικογένεια των Γερμανών τουριστών εντόπισε ότι ο ένας εκ των δύο Κρητικών κρατούσε μαχαίρι, κοντά στα 20-25 εκ., όπως αναφέρουν.

Η οικογένεια επιχείρησε να απομακρυνθεί μπαίνοντας και πάλι στο αυτοκίνητο, χωρίς ωστόσο να ξεφεύγει από τον κίνδυνο, αφού ο οδηγός του αγροτικού άρχισε να τους καταδιώκει μέχρι το κέντρο του Πανόρμου, όπου με όπισθεν, ανέβηκε πάνω στο ενοικιαζόμενο αμάξι, σε μια προφανή απόπειρα να συνθλίψει τους επιβάτες, που γλίτωσαν χάρη στην παρέμβαση των ντόπιων.

Μετά την περιπέτεια των Γερμανών τουριστών στον Μυλοπόταμο, ο Σύνδεσμος Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης τους έκανε δώρο μία εβδομάδα διακοπές. Συγκεκριμένα, ο Σύνδεσμος καταδίκασε την απαράδεκτη επίθεση, τονίζοντας ότι “συμπεριφορές τέτοιου είδους δεν συνάδουν με την Κρητική Φιλοξενία και πλήττουν το τουριστικό μας προϊόν”.

Τι είπαν οι Γερμανοί τουρίστες

Μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ οι τουρίστες είχαν τονίσει ότι το μόνο που προσδοκούν, είναι η σύλληψη των δραστών και κυρίως του οδηγού του οχήματος, ο οποίος τους επιτέθηκε με μαχαίρι και τους καταδίωξε με το αγροτικό του, μέσα στο κατάμεστο από κόσμο Πέραμα, ενώ δεν δίστασε να σκαρφαλώσει με την όπισθεν στο ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, για να τους επιτεθεί για μια ακόμα φορά με μαχαίρι.

Τόνιζαν μάλιστα, ότι φοβούνται να βγουν από το ξενοδοχείο, όσο οι δράστες κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Ο ένας γιος της οικογένειας των Γερμανών τόνισε στην ΕΡΤ: “Ήταν σαν ταινία δράσης, δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο τρομακτικό ήταν το περιστατικό και την απειλή για την ζωή μου που ένιωσα όταν κινήθηκε προς το μέρος μου με μαχαίρι. Βλέποντας την αδερφή μου να κλαίει από ένστικτο θέλησα να την προστατεύσω, όμως δεν μπορείς να κάνεις πολλά όταν βρίσκεται αντιμέτωπος με μαχαίρι. Ήταν ένα πραγματικά σοκαριστικό”.

Σε ερώτηση στον έτερο γιο, για το πώς αισθάνονται για την χώρα μας, την Κρήτη και αν θα την επισκεφθούν εκ νέου στο μέλλον, απάντησε ότι το περιστατικό του φανέρωσε ένα αίσθημα ανασφάλειας για το σύστημα. “Αν επισκεφθώ ξανά την Ελλάδα, θα ήθελα να βεβαιωθώ ότι οι δυο δράστες να αντιμετωπίζουν την δικαιοσύνη και ειδικά ο ένας που μας επιτέθηκε, θέλω να φυλακιστεί”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα