Κρήτη: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για το ζευγάρι που αγνοούνταν στα ανοιχτά του Ηρακλείου – Πώς γλίτωσαν

Κρήτη: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για το ζευγάρι που αγνοούνταν στα ανοιχτά του Ηρακλείου – Πώς γλίτωσαν
Σκάφος του λιμενικού σώματος Eurokinissi

Το ζευγάρι αγννούνταν από το περασμένο Σάββατο, όταν νοίκιασε βάρκα και βγήκε στα ανοιχτά στο Ηράκλειο της Κρήτης. Τα πρώτα λόγια του 45χρονου που "πάλευε" με τα κύματα.

Συγκλονιστικές είναι οι λεπτομέρειες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας όσον αφορά την υπόθεση εξαφάνισης ενός 45χρονου και μίας 39χρονης στο Ηράκλειο Κρήτης, τα ίχνη των οποίων είχαν χαθεί από το περασμένο Σάββατο, όταν το ζευγάρι νοίκιασε βάρκα και βγήκε στα ανοιχτά. Ευτυχώς η περιπέτειά τους είχε αίσιο τέλος, ωστόσο προηγήθηκε ένα πραγματικό θρίλερ.

Όπως αναφέρει το cretapost.gr, η πρώτη εικόνα του 45χρονου άνδρα, ο οποίος κολύμπησε, παρά τη θαλασσοταραχή, μέχρι τη μονή Κουδουμά και ζήτησε βοήθεια, την ώρα που η γυναίκα παρέμεινε σε μια σπηλιά, ήταν η εικόνα ενός εξαντλημένου ανθρώπου που φορούσε μόνο το κάτω μέρος από το εσώρουχό του, ξαφνιάζοντας τον άνθρωπο που λειτουργεί το κυλικείο που υπάρχει στη Μονή Κουδουμά.

«Σας παρακαλώ σεβαστείτε το χώρο και βάλτε ένα ρούχο» φέρεται – σύμφωνα με μαρτυρίες, να είπε ο άνθρωπος αυτός στον ταλαιπωρημένο άνδρα που είχε απέναντί του. «Είμαι ο ένας από τους δύο που έχει εξαφανιστεί με τη βάρκα», είπε εκείνος και ζήτησε να δει δύο συγγενείς του που βρίσκονταν στο μοναστήρι, αλλά και ένα μπουκάλι νερό για να ξεδιψάσει.

Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του 45χρονου Μεσαρίτη, μόνιμου κατοίκου Γερμανίας, ο οποίος αποδείχτηκε ότι μαζί με την 39χρονη Γερμανίδα φίλη του πάλευαν με τα κύματα από τη στιγμή που η βάρκα τους, το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, ανατράπηκε από τους ισχυρούς ανέμους και τα κύματα που δημιουργούνταν στο νότο του νομού Ηρακλείου.

«Η βάρκα ανατράπηκε χωρίς να το καταλάβουμε», είπε ο διασωθείς στο συγγενικό του πρόσωπο που μίλησε στην εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ. Και οι δύο τους κολύμπησαν και κατάφεραν να πλησιάσουν σε μία σπηλιά, που αποδείχτηκε σωτήρια και για τους δύο.

«Η σπηλιά αυτή δεν ήταν σε πολύ μεγάλη απόσταση από το σημείο που ανατράπηκε η βάρκα. Κολύμπησαν όμως με τέτοιο τρόπο ώστε τα κύματα να μην τους χτυπούν τα πρόσωπα, να έχουν ορατότητα και ευτυχώς τα κατάφεραν. Δεν ξέρω εάν ο συγγενής μου ήξερε για τη σπηλιά αυτή, δεν το αποκλείω όμως», δήλωσε ο συγγενής του 45χρονου στην εφημερίδα.

Χθες, Κυριακή (25/7) ο Μεσαρίτης που διασώθηκε, αφού ανέκτησε μέρος των δυνάμεών του, κολύμπησε από τη σπηλιά και κατάφερε να βγει στην παραλία της Μονής Κουδουμά. «Αυτό που έγινε δεν εξηγείται με τη λογική. Είχε κάποιες εκδορές στο σώμα, αλλά είναι καλά. Ο καιρός δεν επέτρεπε κάτι τέτοιο, με τόσο μεγάλο κυματισμό. Ήταν θαύμα», σχολίασε μεταξύ άλλων ο άνθρωπος που μίλησε στην εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα