Κύκλωμα χρυσού - Ριχάρδος: Τρία βίντεο αποκαλύπτουν την δράση του κυκλώματος

Eξάρθρωση δυο πολυμελών οργανώσεων, που δραστηριοποιούνταν συστηματικά στο λαθρεμπόριο χρυσού
Eξάρθρωση δυο πολυμελών οργανώσεων, που δραστηριοποιούνταν συστηματικά στο λαθρεμπόριο χρυσού EUROKINISSI

Καταιγιστικές είναι οι αποκαλύψεις για το κύκλωμα κλεπταποδόχων και λαθρεμπορίας χρυσού που εξαρθρώθηκε από τις αρχές. Τη δράση του κυκλώματος αποδεικνύουν βίντεο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Την δράση του κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού αναδεικνύουν βίντεο που ήρθαν σήμερα στο φως της δημοσιότητας.

Στο πρώτο βίντεο, που φέρνει στην δημοσιότητα η ΕΡΤκαταγράφεται κινέζος επιχειρηματίας, ο οποίος, σύμφωνα με την δημόσια τηλεόραση, μεταφέρει σε τσάντα το ποσό των 100.000 ευρώ, προκειμένου να τα παραδώσει σε τούρκο λαθρέμπορο χρυσού στο κέντρο της Αθήνας, ενώ  γίνεται λόγος για συνεργασία κινέζων επιχειρηματιών με το κύκλωμα που ξέπλενε μαύρο χρήμα.

Σε δεύτερο βίντεο, εμφανίζεται αυτοκίνητο της σπείρας, στο οποίο βρίσκονται δύο άτομα, με τον συνοδηγό να παραλαμβάνει τις ράβδους χρυσού και να τις μεταφέρει στη συνέχεια σε τουριστικό λεωφορείο, του οποίου ήταν οδηγός. Οι ράβδοι χρυσού έφταναν έτσι μέχρι την Κωνσταντινούπολη, όπου διοχετεύονταν στη μαύρη αγορά.

Οι αστυνομικοί που τον παρακολουθούσαν τον αποκαλούσαν "καμπούρη", καθώς, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, κρεμούσε τις ράβδους χρυσού στο εσωτερικό των ρούχων του με αποτέλεσμα να γέρνει μπροστά! Οι οδηγοί που μετέφεραν παράνομα τον χρυσό στην Τουρκία φέρονται να έπαιρναν 100 ευρώ για κάθε κιλό χρυσού, ως "μεταφορικά".

Στην συνέχεια, ο χρυσός από την Τουρκία διοχετευόταν  σε πολλές περιοχές της Ευρώπης. Το τμήμα ασφάλειας Αμαρουσίου δέχεται απανωτά τηλεφωνήματα από πολίτες που είχαν ενεχυριάσει κοσμήματά τους ρωτώντας τι θα γίνουν αυτά που είχαν δώσει σε καταστήματα που βρίσκονται στο επίκεντρο της αστυνομικής έρευνας.

Στο τρίτο βίντεο το οποίο δημοσιεύει το Open, παρουσιάζει τις συναλλαγές του "καμπούρη".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ριχάρδος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δικηγόρος του Ριχάρδου ανέλαβε ο Κούγιας: "Είναι πάλλευκος"

Ο ρόλος του Ριχάρδου στην υπόθεση λαθρεμπορίας χρυσού

Κύκλωμα χρυσού - Ριχάρδος: Οι νομιμοφανείς επιχειρήσεις, το "ξέπλυμα" και η πολυτελής ζωή

Ο Ριχάρδος πριν γίνει ο βασιλιάς του χρυσού. Η άγνωστη ζωή του

SHARE:

24Media Network