Λάρισα: Ακροδεξιοί βανδάλισαν το Μνημείο του Ολοκαυτώματος και την Συναγωγή

Λάρισα: Ακροδεξιοί βανδάλισαν το Μνημείο του Ολοκαυτώματος και την Συναγωγή
ΚΙΣΕ

«Χρησιμοποιώντας θρησκευτικά σύμβολα, οι ιερόσυλοι αποτύπωσαν το αντιεβραϊκό τους μίσος στην εξωτερική πρόσοψη της Συναγωγής Λάρισας, καθώς και στο μνημείο του Ολοκαυτώματος" αναφέρει το ΚΙΣΕ σε ανακοίνωσή του

«Θρησκευτικό φανατισμό και μισαλλοδοξία αποπνέει ο νέος βανδαλισμός ιερών εβραϊκών χώρων στη Λάρισα», τονίζει το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος (ΚΙΣΕ) σε ανακοίνωσή του για τον χθεσινό βανδαλισμό του Μνημείου Ολοκαυτώματος και της Συναγωγής στη θεσσαλική πόλη.

«Χρησιμοποιώντας θρησκευτικά σύμβολα, οι ιερόσυλοι αποτύπωσαν το αντιεβραϊκό τους μίσος στην εξωτερική πρόσοψη της Συναγωγής Λάρισας, καθώς και στο μνημείο του Ολοκαυτώματος, εκφράζοντας την απαξίωση τους για την ιερότητα των χώρων και καταπατώντας τη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος», αναφέρει το ΚΙΣΕ υπογραμμίζοντας την καταδίκη του ελληνικού εβραϊσμού για τις αποτρόπαιες αυτές πράξεις.

ΚΙΣΕ

Ζητά, δε, από τις αρμόδιες Αρχές τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, καθώς και την παραπομπή τους στη δικαιοσύνη, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Υπενθυμίζουμε τη δήλωση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μαραγαρίτη Σχοινά, μόλις προ δύο ημερών: “Η Ευρώπη στέκεται σταθερά ενάντια σε κάθε μορφή αντισημιτισμού. Η εβραϊκή ζωή είναι και πάντα θα είναι τμήμα των Ευρωπαϊκών κοινωνιών, καθώς και του τρόπου ζωής μας”», επισημαίνει το ΚΙΣΕ και προσθέτει: «Καμιά ανοχή στο φανατισμό, στη μισαλλοδοξία και στον αντισημιτισμό».

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα