Λαθρεμπόριο Χρυσού: Με τουριστικά λεωφορεία οι ράβδοι χρυσού από την Αλεξανδρούπολη στην Τουρκία

Λαθρεμπόριο Χρυσού: Με τουριστικά λεωφορεία οι ράβδοι χρυσού από την Αλεξανδρούπολη στην Τουρκία
Κλειστά όλα τα ενεχυροδανειστήρια της αλυσίδας Ριχάρδου Eurokinissi

Το κύκλωμα διακινούσε στην μαύρη αγορά της Τουρκίας τις πλάκες χρυσού και αργύρου. Η σύνδεση με την "Μαφία των Ρομά", την "Vor V Zakone" και το πλήθος των κλοπιμαίων που έγιναν πλάκες.

Απίστευτα νούμερα και πακτωλός εκατομμυρίων ευρώ από το λαθρεμπόριο χρυσού των ενεχύρων και το κλοπιμαίων που κατέληγαν στην “μαύρη αγορά” της Τουρκίας.

Έλιωναν σε χυτήριο ενέχυρα και κλοπιμαία και διακινούσαν σε καθημερινή βάση κιλά από πλάκες χρυσού και αργύρου στην Τουρκία μέσω τουριστικών λεωφορείων με ασυνόδευτα πακέτα από την Αλεξανδρούπολη έως την Τουρκία.

Πρόκειται για ένα τεράστιο κύκλωμα κλεπταποδόχων και λαθρεμπόρων χρυσού, που δρούσε τουλάχιστον την τελευταία τριετία με πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό, έναν Σύρο και έναν Τουρκοαρμένη που διακινούσαν στην μαύρη αγορά της Τουρκίας τις πλάκες χρυσού και αργύρου και ανάμεσα σε αυτούς επίσης πρωταγωνιστικό ρόλο είχε ο πολύ γνωστός Έλληνας επιχειρηματίας “Ριχάρδος” με πλήθος ενεχυροδανειστηρίων σε όλη την χώρα, αλλά και άλλα ενεχυροδανειστήρια.

Η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής και του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου, με τη συνδρομή και Υπηρεσιών της Ασφάλειας Αττικής, της ΓΑΔΑ και των κομάντο της ΕΚΑΜ, για την εξάρθρωση των δύο πολυμελών εγκληματικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται συστηματικά στο λαθρεμπόριο χρυσού, βρισκόταν σε εξέλιξη από χθες και ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι.

Συνελήφθησαν συνολικά 63 άτομα με τους κατηγορούμενους που συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία να ξεπερνούν τα 80 άτομα και έχουν κατασχεθεί ποσότητες από χρυσό και ασήμι, καθώς και όπλα, μεγάλα χρηματικά ποσά, πλήθος χρυσαφικών κλπ. Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν συνοδεία πολυπληθούς ομάδας αστυνομικών στον Εισαγγελέα στη μία το μεσημέρι.

Μέρος των χρυσαφικών που κατέληγαν σε πλάκες, αξίας πολλών εκατομμυρίων, πιθανόν προέρχεται και από κλοπές-διαρρήξεις και ληστείες, ενώ υπενθυμίζεται πως η ίδια Υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. είχε εξαρθρώσει και την διαβόητη “Μαφία των Ρομά” με την δαιδαλώδη οργάνωση και την πολυετή δράση, υπεύθυνη για εκατοντάδες κλοπές και διαρρήξεις σε σπίτια στην Αττική και στην επαρχία.

Μέσω αυτής την υπόθεσης που ακόμα απασχολεί τις Αρχές κατέληξαν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας στα ίχνη των ενεχυροδανειστών-κλεπταποδόχων και αποκαλύφθηκε όλη το κύκλωμα του λαθρεμπορίου χρυσού και αργύρου με τα “πλοκάμια” του έως την Τουρκία.

Βεβαίως οι Αρχές δεν θεωρούν ότι ήταν η μοναδική σπείρα τα κλοπιμαία της οποίας κατέληξαν μέσω των κλεπταποδόχων στα χυτήρια των ενεχυροδανειστών, αλλά με τον ίδιο τρόπο και μέσω κλεπταποδόχων, διοχετεύτηκαν στα ενεχυροδανειστήρια αυτά, κλοπιμαία της Γεωργιανής Μαφίας “Vor V Zakone” και άλλων μικρότερων εγκληματικών οργανώσεων που δρούσε συστηματικά με κλοπές, διαρρήξεις και ληστείες σε οικίες.

Επίσημη παρουσίαση για την υπόθεση θα γίνει στις πέντε το απόγευμα, στην ΓΑΔΑ, από τον Διοικητή της Ασφάλειας Αττικής, τον εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. και από τους αρμόδιους αξιωματικούς που έφεραν σε πέρας την δύσκολη αυτή υπόθεση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα