Λέκκας: “Δεν μας ανησυχεί ο σεισμός ανάμεσα σε Κρήτη και Κάρπαθο”

Λέκκας: “Δεν μας ανησυχεί ο σεισμός ανάμεσα σε Κρήτη και Κάρπαθο”
Ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας Eurokinissi

Καμία συσχέτιση με τη συνεχή σεισμική δραστηριότητα που "ταρακουνά" εδώ και μέρες την Κρήτη μ,ε τον σεισμό των 5,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε τα μεσάνυχτα της Τρίτης δεν βλέπει ο Ευθύμης Λέκκας που τον χαρακτηρίζει μεμονωμένο.

Καθησυχαστικός δηλώνοντας πώς δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας εμφανίστηκε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” λίγες ώρες μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Κάσου

Ο σεισμός μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 23: 58 μεταξύ Κρήτης και Καρπάθου στον θαλάσσιο χώρο 40 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά της Κάσου, όπως ανέφερε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου. 

Η σεισμική δόνηση την οποία το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο χαρακτήρισε «ισχυρή», έγινε σε σημείο που απέχει 377 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αθήνας, ενώ δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή υλικές ζημιές μέχρι στιγμής. Το εστιακό βάθος μετρήθηκε στα 29,1 χλμ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα