Μυρίζει μπαρούτι στα νησιά – Διαμαρτυρία στη Λέσβο μετά τα πρωτοφανή επεισόδια

Μυρίζει μπαρούτι στα νησιά – Διαμαρτυρία στη Λέσβο μετά τα πρωτοφανή επεισόδια
Στιγμιότυπου από την επεισοδιακή συγκέντρωση της Τρίτης Eurokinissi

Συμβολική κατάληψη στη γενική γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής πραγματοποιούν κάτοικοι της Μυτιλήνης μετά τα χθεσινά επεισόδια στην πόλη και στη Μόρια.

Κάτοικοι της Μόριας και τον όμορων περιοχών πραγματοποιούν από το πρωί συμβολική κατάληψη στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Σύμφωνα με το lesvospost.com, οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα χωριά.

Η διαμαρτυρία γίνεται μετά τα χθεσινά πρωτοφανή επεισόδια που σημειώθηκαν εκτός ΚΥΤ Μόριας με το Νότη Μηταράκη να κάνει λόγο για ενδεχόμενο υποκίνησης.

Το πρωί της Δευτέρας, περίπου 2.000 άτομα, στην πλειονότητά τους Αφγανοί, κατευθύνθηκαν προς το κέντρο του νησιού ζητώντας βελτίωση συνθηκών διαβίωσης, επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου και μεταφορά τους από το νησί στην ενδοχώρα.

Περίπου 400 από αυτούς κατάφεραν να παρακάμψουν τα μπλόκα της Αστυνομίας και μέσα από λόφους όπου έβαλαν φωτιές και στενά να φτάσουν στο κέντρο της πόλης όπου επιχείρησαν να στήσουν σκηνές έξω από το δημοτικό θέατρο.

Την ίδια ώρα περίπου 900 από αυτούς βρίσκονταν στα 2 χλμ. από την πόλη στον δρόμο που συνδέει την πόλη με την Μόρια στο ύψος του Καρά Τεπέ και με κατεύθυνση πίσω στη δομή, όπου συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις, πετώντας εναντίον τους πέτρες και διάφορα αντικείμενα. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χρήση χημικών.

Το απόγευμα επικράτησε ξανά ένταση. Ομάδα περίπου 200 ατόμων μέσα από την δομή κινήθηκε προς το χωριό και εμποδίστηκε από κατοίκους και αστυνομικές δυνάμεις.

Μιλώνστας στον ΑΝΤ1 ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης μίλησε για “μπαρούτι έτοιμο να πάρει φωτιά” .

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα