Λινού: Μέσα φθινοπώρου θα έχουμε την ανοσία της αγέλης

Λινού: Μέσα φθινοπώρου θα έχουμε την ανοσία της αγέλης
MEGA TV

Θα πρέπει να εμβολιαστούν τουλάχιστον 6 εκατομμύρια πολίτες και βάσει των υπολογισμών, η κ. Λινού, σημείωσε ότι "περίπου στα μέσα φθινοπώρου θα έχουμε την ανοσία της αγέλης, εφ΄όσον όλα πάνε καλά".

Σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή του MEGA μίλησε η κ. Αθηνά Λινού, καθηγήτρια Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών τονίζοντας ότι η ελευθερία θα έρθει όταν έχουμε αρκετά εμβόλια και εμβολιαστούν πολλοί από τους συνανθρώπους μας.

Χαρακτήρισε θετικό το γεγονός της υποχώρησης των επιφυλάξεων ως προς τους εμβολιασμούς, ενώ διευκρίνησε ότι θα πρέπει να εμβολιαστούν τουλάχιστον 6 εκατομμύρια πολίτες και βάσει των υπολογισμών σημείωσε ότι “περίπου στα μέσα φθινοπώρου θα έχουμε την ανοσία της αγέλης, εφ΄όσον όλα πάνε καλά”.

Συμπλήρωσε πως σε μια εβδομάδα μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου επιτυγχάνεται η ανοσία.

Όσον αφορά τις πιθανές παρενέργειες του εμβολίου, συνήθως εμφανίζονται την πρώτη εβδομάδα, με μέγιστο διάστημα τους πρώτους δύο μήνες, είπε η κ. Λινού, μην αποκλείοντας ωστόσο την πιθανότητα “μακροχρόνια να υπάρξει κάτι” μετά από 20-30 χρόνια.

Παρόλαυτά, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, τόνισε το αυτονόητο: πως η πιθανότητα εμφάνισης ενός ήπιου νοσήματος μετά από χρόνια, δεν είναι συγκρίσιμη με τον κίνδυνο που διατρέχει κάποιος να χάσει τώρα τη ζωή του από τον κορονοϊό.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα