ΛΟΑΤΚΙ: Πόσο “κρυφοί” είναι στην δουλειά τους οι γκέι και οι λεσβίες στην Ελλάδα

ΛΟΑΤΚΙ: Πόσο “κρυφοί” είναι στην δουλειά τους οι γκέι και οι λεσβίες στην Ελλάδα

Με αφορμή τη σημερινή εισήγηση του Κ. Μητσοτάκη σε συνέδριο για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο εργασιακό περιβάλλον, με έμφαση στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, το News 24/7 παρουσιάζει ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία για την κατάσταση στη χώρα μας.

Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον διεθνές συνέδριο πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη με κυβερνητική πρωτοβουλία, ΛΟΑΤΚΙ χρώμα και εισήγηση από τον πρωθυπουργό Κυρίακο Μητσοτάκη. Το διεθνές διαδικτυακό συνέδριο “Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Εργασιακό Περιβάλλον: Ευημερία μέσω της Διαφορετικότητας” πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης και έχει ως στόχο να ανοίξει τον δημόσιο διάλογο για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο εργασιακό περιβάλλον, με ιδιαίτερη έμφαση στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

Πέρα από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη εισηγήσεις θα πραγματοποιήσουν, μεταξύ των άλλων η πρωθυπουργός της Νορβηγίας Erna Solberg, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού τρόπου ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς και ο Υφυπουργός Εξωτερικών του Καναδά, Robert Oliphant. Πλήθος ομιλητών και στα πάνελ που ακολουθούν με το πρόσωπο που ξεχωρίζει να είναι ο Αλέξης Πατέλης, ο Επικεφαλής Οικονομικός Σύμβουλος του πρωθυπουργού μετά από το δημόσιο “άνοιγμα” του.

Στις τελευταίες θέσεις η Ελλάδα

Το πόσο “ανοιχτοί ” ή “κρυφοί” είναι οι Έλληνες γκέι, λεσβίες και τα υπόλοιπα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στον εργασιακό τους χώρο κατέγραψε πρόσφατη πανευρωπαϊκή έρευνα του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα ευρήματα της δεν είναι καθόλου ευχάριστα για την κατάσταση στην χώρα μας. (Εδώ μπορείτε να δείτε την πλήρη έρευνα).

Σύμφωνα με αυτή στο σύνολο των ατόμων της ελληνικής κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ που συμμετείχε στην έρευνα το 43% κρύβει την σεξουαλική του ταυτότητα στον εργασιακό χώρο. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσοστό για χώρα της λεγόμενης Δυτικής Ευρώπης και το πέμπτο μεγαλύτερο στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι στο 26%.

Το πλέον εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση “μυστικότητας” σε ότι αφορά στις λεσβίες με ποσοστό 38% στην Ευρώπη των 28 όταν ο μέσος όρος στη συγκεκριμένη γεωγραφική ζώνη να είναι στο 14%. Σχετικά καλύτερη είναι η κατάσταση για τους Έλληνες ομοφυλόφιλους καθώς το 35% δηλώνει ότι κρύβει τις σεξουαλικές του προτιμήσεις στον χώρο της δουλειάς, το 52% έχει “ανοιχτεί” επιλεκτικά και ένα ποσοστό 13% είναι ανοιχτά γκέι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα