Lockdown: Σκληρό απαγορευτικό σε Αχαΐα και Εύβοια – Κοκκίνισε και το Ρέθυμνο

Lockdown: Σκληρό απαγορευτικό σε Αχαΐα και Εύβοια – Κοκκίνισε και το  Ρέθυμνο
Εκκλησία του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα Eurokinissi

Την επέκταση του αυστηρού Lockdown σε όλη την Περιφέρεια της Αχαΐας αλλά και της Εύβοια φαίνεται να εισηγείται η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων. Στο κόκκινο το Ρέθυμνο, ενώ στο μικροσκόπιο και η Θεσσαλονίκη.

Μετά την Αττική σε αυστηρό lockdown μπαίνουν οι περιφέρειες Αχαΐας και Εύβοιας, ενώ “κοκκινίζει” και η Περιφέρεια του Ρεθύμνου, καθώς διαπιστώθηκε ότι το επιδημιολογικό φορτίο βρίσκεται πλέον σε αυξημένα επίπεδα ευρύτερα και όχι μόνο στις πρωτεύουσες των περιοχών όπου ίσχυαν ήδη περιορισμοί. Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων φαίνεται ότι καταλήγει σε αυτή την εισήγηση, ενώ διατηρεί την Θεσσαλονίκη στο τωρινό επίπεδο παρακολουθώντας την στενά.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα μέλη της επιτροπής αναλύουν τα δεδομένα και θα καταθέσουν τις εισηγήσεις τους στην Κυβέρνηση, όμως τα μέτρα που θα εφαρμοστούν σε κάθε περιοχή ξεχωριστά, θα αποφασιστούν από την Πολιτική Προστασία. Φαίνεται ότι στο Ρέθυμνο θα είναι πιο ήπια ενώ σε Αχαΐα και Εύβοια πιο σκληρά, όπως και σε Μύκονο και Σαντορίνη που έχουν χαρακτηριστεί ήδη κόκκινες.

Για την Θεσσαλονίκη η Επιτροπή φαίνεται να πιστεύει ότι ακόμη καλή κατάσταση και αναμένει στοιχεία από τις επόμενες ημέρες προκειμένου να δει πως θα κινηθεί. Βέβαια υπάρχουν και οι επιστήμονες εκείνοι που πιστεύουν πως θα ήταν καλύτερο να αυξηθούν τώρα τα μέτρα καθώς αναμένεται αύξηση κρουσμάτων την επόμενη εβδομάδα. Όμως αυτή τη στιγμή με δεδομένο το καλό σημείο που βρίσκονται τα νοσοκομεία της Περιφέρειας δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω.

Τα σχετικά μέτρα για κάθε περιοχή θα ανακοινωθούν το απόγευμα από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά.

Σταδιακά ο χάρτης της Ελλάδας κοκκινίζει περισσότερο και αν τα πράγματα συνεχίσουν έτσι δεν θα ήταν έκπληξη ένα καθολικό lockdown στην Επικράτεια.

Ο λόγος βέβαια είναι ένας. Με δεδομένο ότι όλη η χώρα όπως είχε αναφέρει ο κ. Κικίλιας, αποτελεί μία ενιαία υγειονομική περιφέρεια και με τις δομές σε Αττική και Αχαΐα να πιέζονται, θα πρέπει να προφυλαχθούν οι εφεδρείες του Βορά. Οι δυο περιφέρειες που αναφέραμε δείχνουν ότι στην Νότια Ελλάδα το ΕΣΥ είναι πολύ πιεσμένο. Αντίστροφα λοιπόν σε σχέση με την έξαρση του δευτέρου κύματος τον Νοέμβριο, θα πρέπει να προφυλαχθούν οι άλλοι νομοί με χαμηλά επιδημιολογικά στοιχεία. Κι αυτό δυστυχώς μπορεί να επιτευχθεί μόνο με οριζόντια μέτρα απαγορεύσεων.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

 

Δείτε σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη των κρουσμάτων

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα