Lockdown, το “πετυχημένο”: Πάρτι με εκατοντάδες άτομα και DJ στην Κυψέλη

Lockdown, το “πετυχημένο”: Πάρτι με εκατοντάδες άτομα και DJ στην Κυψέλη
Πατείς με πατώ σε στην Κυψέλη

Απίστευτες εικόνες στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη με εκατοντάδες άτομα συνωστίστηκαν και διασκεύασαν, χορεύοντας και κρατώντας ποτά στο χέρι.

Δυνατή μουσική, DJ, ποτά στο χέρι, μία πλατεία ασφυκτικά γεμάτη.

Αυτή ήταν η εικόνα το βράδυ της Παρασκευής στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, με εκατοντάδες άτομα να συγκεντρώνονται και να συνωστίζονται, διασκεδάζοντας, χορεύοντας και προκαλώντας σοβαρή ανησυχία και προβληματισμό για την επιδημιολογική πορεία αλλά και την κοινωνική συνοχή της χώρας, τη στιγμή που τα κρούσματα εξακολουθούν να βρίσκονται σε επικίνδυνα υψηλά επίπεδα.


Οι συγκεντρωμένοι, κυρίως νεαροί στην ηλικία, χωρίς αποστάσεις, χωρίς να φορούν μάσκα, κρατώντας ποτά στο χέρι, βρέθηκαν στην πλατεία γύρω στις 22:00 όπου και έμειναν για ώρα, με τις εικόνες να κυκλοφορούν στα social media, αποτυπώνοντας μία προβληματική κατάσταση ως προς το πρόσημο και το αποτέλεσμα που έχει η εφαρμογή lockdown. Τα μέτρα πηγαίνουν περίπατο με την αστυνομία να μην μπορεί να ελέγξει ούτε και να αποτρέψει τέτοια φαινόμενα και τέτοιες πρωτοφανείς εικόνες, οι οποίες μεταφέρονται από περιοχή σε περιοχή.

Θυμίζουμε πως το ίδιο βράδυ, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν περικυκλώσει την πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι, διενεργώντας ελέγχους προκειμένου να μην επαναληφθούν οι εικόνες συνωστισμού που είχαν παρατηρηθεί τις προηγούμενες ημέρες στο Παγκράτι. Αυτό, ωστόσο, δεν ήταν αρκετό για να εμποδίσει την κοσμοσυρροή σε άλλα σημεία της πρωτεύουσα, όπως η Κυψέλη, αλλά και τα Εξάρχεια.

Σε κάθε περίπτωση, με τα κρούσματα να ανέρχονται σε καθημερινό σχεδόν επίπεδο στις τρεις και πλέον χιλιάδες, τα περιοριστικά μέτρα που βρίσκονται εδώ και καιρό σε ισχύ δείχνουν να μην αποδίδουν από τη στιγμή που δεν τηρούνται.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα