Μαχαίρωσαν άνδρα στη συμβολή των οδών Σόλωνος και Ασκληπιού

Μαχαίρωσαν άνδρα στη συμβολή των οδών Σόλωνος και Ασκληπιού

Επίθεση από κουκουλοφόρους πιθανόν αντιεξουσιαστές δέχτηκε ένας άντρας που κινήθηκε με την μοτοσικλέτα του επί της οδού Ασκληπιού-Οι δράστες τον πέταξαν κάτω, έβαλαν φωτιά στην μοτοσικλέτα του και τον μαχαίρωσαν-Στις φλόγες παραδόθηκε και αυτοκίνητο επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη-Εξετάζεται αν πρόκειται για διαδηλωτές από το συλλαλητήριο

Συνεχίζονται οι συγκρούσεις μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη με μία ομάδα ταραχοποιών που προκάλεσαν τα επεισόδια και δεν έχουν σχέση με την πλειονότητα του κόσμου που διαδήλωνε ειρηνικά και αρκετοί εξ αυτών αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από την αποπνικτική ατμόσφαιρα που έχουν δημιουργήσει τα δακρυγόνα.

Ωστόσο, ένα άλλο εξαιρετικά ανησυχητικό περιστατικό έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στην Αστυνομία, καθώς επίθεση από κουκουλοφόρους πιθανόν αντιεξουσιαστές δέχτηκε ένας άντρας που κινήθηκε με την μοτοσικλέτα του επί της οδού Ασκληπιού.

Οι δράστες τον πέταξαν κάτω, έβαλαν φωτιά στην μοτοσικλέτα του και τον μαχαίρωσαν. Ο τραυματίας έχει μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, ενώ ακόμα οι αστυνομικοί της Ασφάλειας δεν έχουν καταφέρει να του μιλήσουν για να μάθουν τι ακριβώς συνέβη και να διαπιστώσουν αν πρόκειται για διαδηλωτή.

Στις φλόγες παραδόθηκε και αυτοκίνητο επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη, ενώ ένας ακόμη πολίτης μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στο Νοσοκομείο Σωτηρία με αναπνευστικά προβλήματα. Σε τέσσερις ακόμη πολίτες, διασώστες του ΕΚΑΒ, προχώρησαν στην παροχή Πρώτων Βοηθειών στο σημείο.

Για τα επεισόδια το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στην εξής ανακοίνωση:

«Για το σημερινό συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος η Ελληνική Αστυνομία σχεδίασε και έλαβε αυξημένα μέτρα τάξης, ασφάλειας και τροχαίας, προκειμένου να διασφαλίσει το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώσουν, να αποτρέψει έκνομες και παράνομες ενέργειες σε βάρος τους και να διαφυλάξει την έννομη τάξη.

Κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου οργανωμένες ομάδες ατόμων επιτέθηκαν επανειλημμένα και με ιδιαίτερη σφοδρότητα κατά των αστυνομικών δυνάμεων, με πέτρες, σίδερα, καδρόνια, φωτοβολίδες, εμπρηστικές μολότοφ κ.α. επικίνδυνα αντικείμενα, με σαφή πρόθεση να διασπάσουν τη διάταξη των δυνάμεων και να εισβάλουν στους χώρους του Κοινοβουλίου.

Ενδεικτικό της βιαιότητας και της σφοδρότητας των επιθέσεων είναι το γεγονός του τραυματισμού δέκα αστυνομικών, οι οποίοι διακομίστηκαν στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών.

Σε όλες τις περιπτώσεις οι αστυνομικές δυνάμεις ενήργησαν σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και τις υπηρεσιακές εντολές, επέδειξαν ψυχραιμία και επαγγελματισμό και κάνοντας χρήση των ενδεδειγμένων μέσων απώθησης, απέκρουσαν αποτελεσματικά τις επιθέσεις, αποτρέποντας με τον τρόπο αυτό τις προθέσεις των οργανωμένων αυτών ομάδων».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα