Μαφία Φυλακών: Συνελήφθη ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος

Ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος
Ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος EUROKINISSI

Το μεσημέρι της Πέμπτης συνελήφθη ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος. Μετά το ένταλμα του εφέτη ειδικού ανακριτή Ευτ. Νικολοπουλου, που χειρίζεται την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών», ο γνωστός ποινικολόγος κατέθεσε και αμέσως μετά οδηγήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση.

Συνελήφθη μετά την κατάθεσή του o γνωστός ποινικολόγος και δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος και ύστερα από ένταλμα του εφέτη ειδικού ανακριτή Ευτ. Νικολοπουλου, που χειρίζεται την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών».

Ο κ. Λυκουρέζος βρέθηκε ενώπιον του ανακριτή και αποφασίστηκε η σύλληψή του για την υπόθεση της Μαφίας των Φυλακών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, συνελήφθη σήμερα το μεσημέρι από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία με βάση ένταλμα σύλληψης του ειδικού εφέτη ανακριτή ο δικηγόρος για την υπόθεση των φυλακών Κορυδαλλού.

Ένταλμα εκδόθηκε και για τον δικηγόρο Θόδωρο Παναγόπουλο.

Ο Αρ. Φλώρος στη δίκη για τη δολοφονία του δικηγόρου του, Μιχ. Ζαφειρόπουλου, έχει καταθέσει ότι τόσο ο συλληφθείς δικηγόρος (για την απόπειρα σε βάρος του έχει καταδικασθεί ο Αρ. Φλώρος) όσο και κατηγορούμενοι αλβανικής καταγωγής έχουν επιχειρήσει να του αποσπάσουν χρήματα.

Συγκεκριμένα, έχει αναφερθεί σε συνάντηση μεταξύ του ποινικολόγου Μιχ. Ζαφειρόπουλου και δύο συναδέλφων του, οι οποίοι εκπροσωπούσαν τον προφυλακισμένο δικηγόρο στο δικαστήριο για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του. Όπως ανέφερε ο Αρ. Φλώρος, τότε οι δύο δικηγόροι ζήτησαν από τον Μιχ. Ζαφειρόπουλο να του μεταφέρει ότι ζητούν  2 εκατομμύρια ευρώ για να μην παραστεί πολιτική αγωγή ο δικηγόρος και να αποσύρουν τις καταθέσεις τους δύο Αλβανοί κατηγορούμενοι ως φυσικοί αυτουργοί της επίμαχης επίθεσης, που πλέον εμπλέκονται και στη "μαφία των φυλακών".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Λυκουρέζος, Αστυνομία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Για απόπειρα εκβιασμού και εγκληματική οργάνωση κατηγορούνται Λυκουρέζος και Παναγόπουλος

Αλέξανδρος Λυκουρέζος: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον γνωστό ποινικολόγο

Μαφία των φυλακών: Ονόματα της δικηγορίας και της πολιτικής καταγγέλλει ο προφυλακισμένος δικηγόρος

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Οι συναντήσεις, οι αμοιβές και ο ρόλος των εμπλεκόμενων δικηγόρων

Δίκη Μιχ. Ζαφειρόπουλου: Κλίμα φόβου στο ακροατήριο - Κατέθεσε ο πρώην συνήγορος του 65χρονου δικηγόρου

Μαφία Φυλακών: Ένταλμα σύλληψης για Αλέξανδρο Λυκουρέζο και Σπύρο Παναγόπουλο

SHARE:

24Media Network