Μαφία των φυλακών: Ελεύθεροι Λυκουρέζος - Παναγόπουλος

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος
Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος EUROKINISSI

Με την ολοκλήρωση της πολύωρης διαδικασίας οι δύο δικηγόροι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Ήταν μια μαραθώνια διαδικασία κατά την οποία στον Αλέξανδρο Λυκουρέζο επιβλήθηκαν οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα δυο φορές το μήνα και εγγύηση 50.000 ευρώ.

Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά τις πολύωρες απολογίες τους οι δικηγόροι Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Θεόδωρος Παναγοπουλος.

Ύστερα από περίπου δέκα ώρες οι δύο δικηγόροι που κατηγορούνται για συμμετοχή στην αποκαλούμενη «μαφία των φυλακών», έλαβαν γνώση την ποινική μεταχείριση που τους επεφύλαξε η ελληνική Δικαιοσύνη. Ο εφέτης ειδικός ανακριτής Ευτ. Νικόπουλος που χειρίζεται την υπόθεση, μαζί με τον εισαγγελέα Δημ. Γκύζη κατέληξαν στην άποψη ότι και οι δύο θα πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Συγκεκριμένα, στο Αλ. Λυκουρέζο επιβλήθηκαν οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα δυο φορές το μήνα αλλά κι εγγύηση 50.000 ευρώ. Στον Θ. Παναγοπουλο επιβλήθηκε μόνο απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Σε κλάματα ξέσπασε η κόρη του γνωστού ποινικολόγου, Μαρία Ελένη, με το άκουσμα της απόφαση του ανακριτή, ενώ η Νατάσα Καλογρίδη χειροκροτούσε. Και οι δύο παρέμεναν από τις 12:30 το πρωί έξω από το ανακριτικό γραφείο περιμένοντας το αποτέλεσμα της διαδικασίας.

Οι δύο δικηγόροι αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται. Υποστηρίζουν πως από τα στοιχεία της δικογραφίας δεν προκύπτει εμπλοκή τους σε εγκληματική οργάνωση, ενώ στρέφονται κατά του Αριστ. Φλώρου που τους εμπλέκει σε απόπειρα εκβίασης σε βάρος τους. «Ουσιαστικά καλούμαι να απολογηθώ για καταθέσεις ενός κατάδικου, η συμπεριφορά του οποίου έχει αναστατώσει την ελληνική κοινωνία, είχε δε ως συνέπεια την δολοφονία ενός εκλεκτού συναδέλφου και την απόπειρα ανθρωποκτονίας ενός άλλου» αναφέρει χαρακτηριστικά για τον Αρ. Φλώρο ο Αλεξ. Λυκουρέζος. Αντίστοιχα, ο Θ. Παναγόπουλος επισημαίνει ότι η κατηγορία σε βάρος του ανήκει στη σφαίρα του φαντασιακού.

Κονταξής: Θα αποδείξουμε ότι δεν έχουμε καμία εμπλοκή με την υπόθεση

Ο συνήγορος υπεράσπισης, Θρ. Κονταξής, σε δηλώσεις του με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, επεσήμανε: «Επειδή λείπει η έννοια του γεγονότος από αυτή την υπόθεση αλλά τα χρονικά περιθώρια που είχαμε στη διάθεσή μας ήταν ασφυκτικά, τις αμέσως επόμενες ημέρες θα δώσουμε κι άλλα στοιχεία που θα αποδεικνύουν ότι δεν έχουμε καμία εμπλοκή με την υπόθεση».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Λυκουρέζος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πρόεδρος Ένωσης Εισαγγελέων: Η Δικαιοσύνη ξέρει τη δουλειά της

Μαρία - Ελένη Λυκουρέζου: Σταύρωση και Ανάσταση - Νέες αναρτήσεις για τον πατέρα της

Λυκουρέζος για Μαφία των Φυλακών: "Με κατηγορεί ένας κατάδικος"

Παπακώστα για "Μαφία των Φυλακών": Η αναφορά μου αφορά στο σύνολο της υπόθεσης και δεν είναι προσωπική

Πρώην πρόεδροι δικηγορικών συλλόγων: Προβληματισμός για τα εντάλματα σύλληψης των δύο ποινικολόγων

SHARE:

24Media Network