Μάγδα Φύσσα: Να γυρίσουν οι χρυσαυγίτες στις τρύπες τους, εκεί ανήκουν

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα Φύσσα καταθέτει ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, στην δίκη της "Χρυσής Αυγής" την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015.
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα Φύσσα καταθέτει ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, στην δίκη της "Χρυσής Αυγής" την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Η μητέρα του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα μιλά με αφορμή τη συμπλήρωση τριών ετών από την αρχή της δίκης και ζητά από τον κόσμο να σταθεί στο πλευρό της - "Να τιμωρηθούν οι φυσικοί και οι ηθικοί αυτουργοί", υπογραμμίζει για ακόμη μια φορά

Την καταδίκη όχι μόνο των δολοφόνων του γιου της Παύλου Φύσσα, αλλά και όλης της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής ζήτησε η μητέρα του, Μάγδα Φύσσα, μιλώντας σήμερα στον ραδιο Αθήνα 9.84, με αφορμή τη συμπλήρωση τριών ετών απ' την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής.

“Το έχω πει πολλές φορές ότι αυτή η δίκη δεν αφορά εμάς, εμείς χάσαμε τον Παύλο, δολοφονήθηκε. Αυτή η δίκη αφορά περισσότερο τον υπόλοιπο κόσμο παρά εμάς», σημείωσε μεταξύ άλλων στη συνέντευξή της.

Η μητέρα του αδικοχαμένου Παύλου επισήμανε επίσης την απουσία κοινού στη δίκη, κάνοντας λόγο για έλλειψη ενημέρωσης για τη δίκη από τα ΜΜΕ.“Είμαι σχεδόν μόνη μου στις αίθουσες του δικαστηρίου. Δεν έχει κοινό δυστυχώς. Δεν έρχεται κόσμος. Αν με ρωτήσεις τον λόγο δεν μπορώ να ξέρω. Σαφώς και παίζει ρόλο η ενημέρωση το ότι δεν προβάλλεται η δίκη από τα τηλεοπτικά κανάλια. Επίσης παίζει ρόλο και η συμπεριφορά μας, καθώς αυτή εχει αλλάξει, σαν να μην μας αφορά ενώ μας αφορά όλους. Το έχω πει πολλές φορές ότι αυτή δίκη δεν αφορά εμάς, εμείς χάσαμε τον Παύλο, δολοφονήθηκε. Αυτή η δίκη αφορά περισσότερο τον υπόλοιπο κόσμο παρά εμάς, αλλά παρόλα αυτά βλέπω μια πτώση πάνω σε αυτό».

Η Μάγδα Φύσσα στηλίτευσε και πάλι τη στάση της Αστυνομίας, λέγοντας ότι: «Προστατεύονται οι χρυσαυγίτες και όλοι αυτοί που έρχονται εκεί εκτός από εμάς». Στάθηκε εξάλλου στην επίθεση σε βάρος της δικηγόρου Ελευθερίας Κουνάκη, σημειώνοντας ότι: « Όταν βλέπαμε μέσα από τα κάγκελα, είμαστε μέσα στο Εφετείο και βλέπαμε την άλλη δικηγόρο την Ευγενία Κουνάκη, το τι προσπάθεια έκανε να μετακινήσει έναν αστυνομικό να πιάσει τους δράστες μετά την επίθεση το Νοέμβριο στην Λ Αλεξάνδρας και δεν κουνήθηκε κανείς, χτυπημένη με τα αίματα να τρέχουν, ήταν μια παρά πολύ θλιβερή εικόνα και εκείνη την ημέρα ένιωσα πάρα μα πάρα πολύ άχρηστη αφού δεν μπορέσαμε πάλι να κάνουμε κάτι. Να διευκρινίσω όμως κάτι, ότι αυτή είναι η πλειοψηφία των αστυνομικών». «Μέσα σε όλους αυτούς υπάρχουν και μετρημένοι πάρα πολύ λίγοι, οι οποίοι βλέπεις στο βλέμμα τους ότι θέλουν να μας προστατέψουν», συμπλήρωσε.

Αυτή την περίοδο στην δίκη της Χρυσής Αυγής παρουσιάζονται τα αναγνωστέα, δηλαδή τα στοιχεία της δικογραφίας που “δένουν” τις κατηγορίες.

«Προσδοκάμε να διαλυθεί ως κόμμα η Χ.Α. Είναι τόσο φανερό πια ότι είναι μια εγκληματική οργάνωση που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως εγκληματική οργάνωση και να καταδικαστεί. Αυτή είναι η προσδοκία μου και γι' αυτό αποφασίσαμε ότι θα πάμε με τον νόμο και αυτό που πρέπει να γίνει και δεν θα γίνει τίποτα άλλο», είπε ακόμη η Μάγδα Φύσσα.

«Περιμένω μια καταδίκη.. καταδίκη…Δολοφόνησαν έτσι εν ψυχρώ ένα παλικάρι 34 ετών του έκοψαν τη ζωή του και μαζί με εκείνον κι εμάς. Αλλά μιλάω για εκείνον ο οποίος σήμερα δεν είναι εδώ. Είχε να προσφέρει πάρα πολλά και θα πρόσφερε σε αυτή την κοινωνία. Ήθελε να ζήσει και δεν τον άφησαν να ζήσει. Να μου εξηγήσουν επιτέλους γιατί;» συνέχισε και κατέληξε: «Δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι ότι θα υπάρξει ατιμωρησία. Δεν θέλω να το σκέφτομαι. Περιμένω.. περιμένουμε όλοι. Όλοι δίνουμε ένα αγώνα, είστε κι εσείς, είναι και η πολιτική αγωγή. Δεν είμαστε πολλοί αλλά είμαστε. Και όλοι περιμένουμε κάτι να γίνει, αν μη τι άλλο να τους αφανίσουν να ξανά πάνε εκεί που ήταν στις τρύπες τους. Εκεί ανήκουν».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Παύλος Φύσσας, Δίκη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δικηγόρος οικογένειας Φύσσα: Μου φώναζαν 'σήμερα θα πεθάνετε, θα σας κάψουμε'

Κανέλλη: Προαποφασισμένη η επίθεση Κασιδιάρη - Όλα εις γνώσιν του Μιχαλολιάκου

Επίθεση χρυσαυγιτών στον "Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Φαβέλα" στον Πειραιά

Επίθεση στη φαβέλα: Αναγνωρίστηκαν δύο μέλη της Χρυσής Αυγής ανάμεσα στους δράστες

Τρία χρόνια "μετρά" η δίκη της Χρυσής Αυγής

ADVERTISING

SHARE: