Μαίνεται η φωτιά στην Ηλεία: Πάνω από 100 άντρες της Πυροσβεστικής στο σημείο

Μαίνεται η φωτιά στην Ηλεία: Πάνω από 100 άντρες της Πυροσβεστικής στο σημείο
Δυνάμεις της Πυροσβεστικής eurokinissi

Η φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στο βουνό πάνω από το χωριό Λιβαδάκι Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και δόθηκε το βράδυ εντολή προληπτικής απομάκρυνσης κυρίως των ηλικιωμένων από τα πρώτα σπίτια του χωριού-Έρευνα για εμπρησμό

Μαίνεται η μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει από τη Δευτέρα αργά το απόγευμα η φωτιά σε δασική έκταση, στην περιοχή Λιβαδάκι Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

Η φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στο βουνό πάνω από το χωριό Λιβαδάκι και το βράδυ δόθηκε εντολή προληπτικής απομάκρυνσης κυρίως των ηλικιωμένων από τα πρώτα σπίτια του χωριού, το οποίο δεν κινδυνεύει άμεσα ωστόσο καπνοί κάνουν την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Στην περιοχή έχει γίνει τεράστια κινητοποίηση από την Πυροσβεστική και μαζί με τις ενισχύσεις που έφτασαν, συνολικά πλέον επιχειρούν 103 πυροσβέστες με 35 οχήματα, πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 3 αεροσκάφη που πραγματοποιούν ρίψεις νερού από αέρος και ένα ελικόπτερο εναέριου συντονισμού της Πυροσβεστικής.

Από χθες ενεργοποιήθηκε Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για να διερευνήσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ξέσπασε και αυτή η φωτιά.

Η Πυροσβεστική επισημαίνει πως το τελευταίο χρονικό διάστημα και στην ευρύτερη περιοχή και σε άλλες περιοχές της χώρας έχουν γίνει απανωτές συλλήψεις για εμπρησμούς από αμέλεια, από αγρότες που καίνε υπολείμματα καλλιεργειών και κλαδιά κοντά σε δασικές εκτάσεις, καθώς εξαιτίας της παρατεταμένης κακοκαιρίας οι εργασίες αυτές καθυστέρησαν και τώρα μαζικά πηγαίνουν και καίνε κλαδιά, με αποτέλεσμα τις πρόσφατες απανωτές και ορισμένες περιπτώσεις μεγάλες και επικίνδυνες πυρκαγιές.

Το πύρινο μέτωπο ανάλογα και με τις κατευθύνσεις των ανέμων που συνεχώς άλλαζαν τη νύχτα πήρε αρκετές φορές επικίνδυνη κατεύθυνση προς κατοικημένες περιοχές, χωρίς ωστόσο να τις απειλήσει, ενώ αυτή την στιγμή μαίνεται σε έναν λόφο πάνω από το χωριό Λιβαδάκι, όπου και έχουν επικεντρωθεί οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής.

Δείτε εικόνες του ilialive.gr από το πύρινο μέτωπο:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα