Μαίνεται η φωτιά στους Αγ. Θεοδώρους - Καλύτερη εικόνα στα υπόλοιπα μέτωπα

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στην Φυλή Αττικής, ενώ σε Πευκί, Ανατολική Μάνη και Δίβρη τα πύρινα μέτωπα εμφανίζουν πολύ καλύτερη εικόνα-Σε εξέλιξη παραμένει η φωτιά στους Αγίους Θεοδώρους

Αρκετά αισιόδοξα είναι τα μηνύματα που έρχονται από όλα τα ανοιχτά πύρινα μέτωπα. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στην Φυλή Αττικής, ενώ σε Πευκί Εύβοιας, Ανατολική Μάνη και Δίβρη Φθιώτιδας τα πύρινα μέτωπα εμφανίζουν πολύ καλύτερη εικόνα. Σε εξέλιξη παραμένει η φωτιά στους Αγίους Θεοδώρους, χωρίς ωστόσο να εκφράζονται ιδιαίτεροι φόβοι.

Σε όλες τις πυρκαγιές μέχρι να πέσει το σκοτάδι επιχειρούσαν ισχυρές εναέριες δυνάμεις, ωστόσο πλέον οι προσπάθειες έχουν πέσει στους ώμους των επίγειων δυνάμεων.

Άγιοι Θεόδωροι Κορινθίας

Μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε πιθανόν από κεραυνό, σε πυκνή δασική έκταση στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας.

Η φωτιά εντοπίζεται ψηλά στο βουνό και σε εξαιρετικά δύσβατο σημείο. Δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή, αλλά έχει γίνε μεγάλη κινητοποίηση λόγω της πευκόφυτης έκτασης και των ανέμων.

Στο σημείο έχουν ενισχυθεί και επιχειρούν 64 πυροσβέστες (50 πυροσβέστες με 24 οχήματα, 14 άτομα πεζοπόρου τμήματος). Την επιχείρηση συνδράμουν δύο υδροφόρες και δύο μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Ανατολική Μάνη

Σε εξέλιξη αλλά με πολύ καλύτερη εικόνα παραμένει η φωτιά που έχει ξεσπάσει σε χαμηλή βλάστηση, στην περιοχή Κορογονιάνικα Ανατολικής Μάνης.

Στο σημείο επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 14 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος.

Δίβρη Φθιώτιδας

Σε εξέλιξη αλλά με πολύ καλύτερη εικόνα παραμένει μία από τις φωτιές που ξέσπασαν νωρίτερα το απόγευμα στα βόρεια της πόλης της Λαμίας και συγκεκριμένα σε αγροτοδασική έκταση δίπλα από το χωριό Δίβρη.

Το πύρινο μέτωπο πέρασε μέσα από τις αυλές των σπιτιών της Δίβρης, αφήνοντας πίσω της ζημιές σε κάποιες αποθήκες και στις αυλές των πρώτων σπιτιών του χωριού. Το πύρινο μέτωπο κινήθηκε στη συνέχεια προς το βουνό και ο οικισμός διέφυγε τον κίνδυνο.

Το μεσημέρι οι κάτοικοι του χωριού είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία για την ασφάλειά τους, κατόπιν εισήγησης του επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Οι δυνάμεις στην φωτιά της Δίβρης Φθιώτιδας ενισχύθηκαν και συνολικά πλέον ανέρχονται σε 60 πυροσβέστες ( 42 πυροσβέστες με 21 οχήματα και 18 άτομα πεζοπόρου τμήματος). Την επιχείρηση συνδράμουν 11 οχήματα ΟΤΑ, η ΕΛ.ΑΣ. και το Δασαρχείο.

Η δεύτερη φωτιά που επίσης ξέσπασε στα βόρεια της Λαμίας, κοντά στη Ιερά Μονή Αγίας Άννης τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.

Πευκί Εύβοιας

Σε εξέλιξη αλλά με επίσης πολύ καλύτερη εικόνα παραμένει η φωτιά που ξέσπασε στο πευκοδάσος της Βόρειας Εύβοιας, στο Πευκί, η οποία πιθανόν ξέσπασε από κεραυνό.

Στο σημείο δεν απειλήθηκε κατοικημένη περιοχή αλλά εξαιτίας του πευκοδάσους και των δυνατών ανέμων έγινε μεγάλη κινητοποίηση από την Πυροσβεστική.

Επί τόπου επιχειρούν 16 άντρες της Πυροσβεστικής με 8 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος.

Φυλή Αττικής

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που είχε ξεσπάσει σε χαμηλή βλάστηση και δασική έκταση, πλησίον του γηπέδου Θρασυβούλου στη Φυλή Αττικής.

Από την φωτιά δεν απειλήθηκαν σπίτια, όμως λόγω των ανέμων είχε πάρει κατεύθυνση προς το βουνό και έγινε μεγάλη κινητοποίηση για να προλάβουν από την Πυροσβεστική τα χειρότερα.

Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη φορά που ξεσπά φωτιά στο ίδιο σημείο τα τελευταία 24ωρα. Στο σημείο παραμένουν δυνάμεις της Πυροσβεστική υπό τον φόβο τυχόν αναζωπυρώσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πυροσβεστική, Φωτιά
SHARE: