Μάνια Μπικόφ: Η πρώην διεθνής πολίστρια καταγγέλλει σεξουαλική παρενόχληση από γιατρό

Μάνια Μπικόφ: Η πρώην διεθνής πολίστρια καταγγέλλει σεξουαλική παρενόχληση από γιατρό
Μάνια Μπικόφ facebook

Η πρώην διεθνής πολίστρια και πρωταθλήτρια του τριάθλου αποκάλυψε τα όσα βίωσε πριν από 30 χρόνια από γιατρό, ο οποίος κατά την ιατρική εξέταση του ώμου της, της ζητούσε να κατεβάσει το μαγιό.

Παίρνοντας δύναμη από την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου για βιασμό της από παράγοντα της ΕΙΟ πριν από 21 χρόνια, η πρώην διεθνής πολίστρια και πρωταθλήτρια του τριάθλου Μάνια Μπικόφ προέβη και η ίδια σε καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση.

Η Μάνια Μπικόφ περιγράφει, σε ανάρτηση της στο Facebook τα όσα βίωσε πριν από 30 χρόνια από γιατρό, ο οποίος αν και είχε πρόβλημα στον ώμο της, της ζητούσε να κατεβάσει το μαγιό. Να σημειωθεί ότι στον συγκεκριμένο γιατρό την είχαν στείλει άνθρωποι που είχαν σχέση με την εθνική ομάδα πόλο εκείνης της περιόδου.

Εγώ λοιπόν Σοφία, με αφορμή την δική σου ιστορία θα πω μια ακόμη.. 28-30 χρόνια πριν, όταν ήμουν εν ενεργεια αθλήτρια της υδατοσφαίρισης εμφανίστηκε ένας τραυματισμός στον ώμο. Ήμασταν σε προετοιμασία με την εθνική ομάδα ο πόνος επέμενε, με έστειλαν στον γιατρό. Δεν ήμουν μόνη, ήταν ακόμη 1-2 συναθλητριες με παρόμοια θέματα.

Στις 3-4 επισκέψεις στον “γιατρό” αυτό, στην εξέταση και στις ενέσεις ενζυμων που μου έκανε για να βγάζω την προπόνηση ΠΑΝΤΑ μου ζητούσε να κατεβάσω το μαγιό μου. Ο τραυματισμός μου ήταν στο δεξί ώμο.

Την πρώτη φορά το έκανα, με αιφνιδίασε, δεν ήξερα γιατί το ζήτησε. Όταν βγήκα ρώτησα τις άλλες, μου είπαν ότι κ σε αυτές κάτι ανάλογο είχε ζητήσει. Δε μίλησα σε κάποιον άλλον. Στην επόμενη επίσκεψη το ίδιο. Τον κοίταξα κατάματα και τον ρώτησα γιατί; Αφού τον ώμο μου θα δείτε.. Μου απάντησε με υφακι “γιατί, ντρέπεσαι;” Ήταν ο τοπ γιατρός, με έστειλε η ομάδα, φοβομουν αν μιλούσα θα έχανα τη θέση μου στην ομάδα.. Πήγα ακόμη 2 φορές, αρνήθηκα να κ ξανακατεβάσω το μαγιό μου. Στη συνέχεια δεν ξαναπήγα ΠΟΤΕ, ανέλαβε το σωματείο μου κ με έστειλε σε άλλους γιατρούς.

Ο συγκεκριμένος δεν με άγγιξε στο στήθος, την έβρισκε όμως να μας βλέπει. Τότε φοβούμουν. Έπειτα απλά το διέγραψα από τη μνήμη μου”, αναφέρει μεταξύ άλλων.

Δείτε παρακάτω ολόκληρη την ανάρτηση:

Μια γυναίκα βρίσκει το θάρρος και δημόσια μιλά για τη σεξουαλικη κακοποίηση που υπέστη χρόνια πριν κ αντί αυτό να…

Δημοσιεύτηκε από
Mania Bikof στις 
Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα