Μαριάννα Πολυχρονίδη στο NEWS 24/7: “Αρνήθηκα σεξουαλική πρόταση μεγάλου ηθοποιού και με έδιωξε από την παράσταση”

Μαριάννα Πολυχρονίδη στο NEWS 24/7: “Αρνήθηκα σεξουαλική πρόταση μεγάλου ηθοποιού και με έδιωξε από την παράσταση”
Η Μαριάννα Πολυχρονίδη News24/7.gr / Watkinson

Η ηθοποιός Μαριάννα Πολυχρονίδη μιλά στο News 24/7 για τη δουλειά που έχασε όταν αρνήθηκε να ενδώσει στις σεξουαλικές ορέξεις μεγάλου ονόματος του θεάτρου. "Αν ανοίξουν στόματα θα σοκαριστείτε".

Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε πλέον και στον καλλιτεχνικό κόσμο, μετά την καταγγελία της Ζέτας Δούκα για λεκτική και ψυχική κακοποίηση από τον Γιώργο Κιμούλη. Όλα δείχνουν πως σιγά-σιγά θα αρχίσουν να ανοίγουν όλο και περισσότερα στόματα που θα σηκώσουν την αυλαία και πίσω από τα παρασκήνια του θεάτρου, καθώς, καταγγελίες όπως αυτή ενθαρρύνουν όλο και περισσότερες ηθοποιούς να μιλήσουν.

Όπως, άλλωστε, είπε και στο News 24/7 η Μαριάννα Πολυχρονίδη, που επίσης μοιράστηκε το δικό της προσωπικό βίωμα και κατήγγειλε περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης με θύμα την ίδια “στον χώρο μας, συμπεριφορές σαν αυτή αποτελούν κοινό μυστικό”.

Η Μαριάννα Πολυχρονίδη εξομολογήθηκε, χωρίς ωστόσο να κατονομάσει, πως της είχε γίνει σεξουαλική πρόταση από μεγάλο όνομα του χώρου, την οποία και αρνήθηκε, πράγμα που οδήγησε και στην πρόωρη απόλυσή της:

“Δεν θέλω να αδικήσω κάποιες πολύ σημαντικότερες υποθέσεις από αυτό που συνέβη σε μένα, αλλά αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι επειδή εγώ δεν δέχτηκα τη σεξουαλική πρόταση κάποιου πολύ μεγάλου ονόματος, έχασα τη δουλειά μου για έναν ολόκληρο χρόνο. Ήταν γνωστό ότι θα έπαιζα στην παράσταση, είχαμε συμφωνήσει, είχαμε δώσει τον λόγο μας και επειδή δεν ήμουν θετική στις ορέξεις του δεν δέχτηκα και με έδιωξε. Όταν συνέβη πια αυτό ήταν πλέον αργά για να βρω κάτι άλλο και έτσι έμεινα χωρίς δουλειά για μία ολόκληρη χρονιά”.

Μάλιστα, η γνωστή ηθοποιός της τηλεόρασης και του θεάτρου ανέφερε πως το άτομο που της έκανε τη συγκεκριμένη σεξουαλική πρόταση έχει προβεί κατ’ επανάληψη σε τέτοιου τύπου ή και χειρότερες συμπεριφορές και προτάσεις, καθώς “για το ίδιο άτομο έχω ακούσει πολύ πιο έντονα περιστατικά, τύπου σε στριμώχνω σε ένα καμαρίνι και κολλάω επάνω σου, οπότε αυτή τη στιγμή εγώ δεν θέλω να πω ονομαστικά για κάποιον κάτι, γιατί θεωρώ πως είναι λιγότερο σοβαρό σε σχέση με αυτά που έχουν συμβεί σε άλλες συναδέλφους. Αν ανοίξει ο ασκός του Αιόλου και μιλήσουν κι άλλοι, μπορεί να βγω κι εγώ να πω ποιο άτομο είναι αυτό. Είναι λιγότερο σημαντικό το δικό μου, αλλά όχι ασήμαντο”.

Τεράστια ονόματα, κάποια και συμπαθή στο κοινό

Η κ. Πολυχρονίδη πάντως δεν δίστασε να σημειώσει πως από τον “ρόλο” του θύτη έχουν περάσει πολλά και γνωστά ονόματα, κάποια εκ των οποίων είναι και αγαπητά στον κόσμο:

Από χθες μιλάω με αρκετές συναδέλφους και έχω ακούσει και την άποψη «έλα μωρέ σιγά, αυτό είναι γνωστό». Όχι δεν είναι γνωστό. Είναι γνωστό μεταξύ μας στον χώρο και ξέρουμε ότι ο τάδε συμπεριφέρεται έτσι, ο τάδε έκανε αυτό, ο τάδε κάνει κατ’ εξακολούθηση κάτι άλλο και επαναλαμβάνω ότι δεν αναφέρομαι μόνο στον κύριο Κιμούλη. Υπάρχουν κι άλλοι, τεράστια ονόματα και μικρότερα αλλά και γνωστά ονόματα που είναι πολύ συμπαθή προς τον κόσμο. Αυτό δεν σημαίνει ότι θέλουμε να μείνουν ατιμώρητες αυτές οι συμπεριφορές”.

Έχω ακούσει και για βιασμούς – Θα σοκαριστείτε αν ανοίξουν στόματα

Εν συνεχεία, η Μαριάννα Πολυχρονίδη αναφέρθηκε και σε ακόμη πιο σοβαρές περιπτώσεις, όπου η παρενόχληση πέρασε πια στον βαθμό της σεξουαλικής κακοποίησης και μάλιστα από “τεράστια ονόματα”, κάποια εκ των οποίων και “συμπαθή στον κόσμο”:

“Φυσικά και έχω ακούσει για περιπτώσεις βιασμού ή έντονες απόπειρες βιασμού. Υπάρχει φόβος. Και ειδικά όταν ο άλλος είναι πάρα πολύ μεγάλο όνομα και όταν απειλεί θεούς και δαίμονες λες ποια είμαι εγώ; Τώρα, όμως, ήρθε η ώρα. Αυτό που είπε η Ζέτα ότι δεν ήταν έτοιμη η κοινωνία ήταν πάρα πολύ σωστό. Αν συνέβαινε αυτό πριν από μερικά χρόνια μπορεί να σε βγάζανε και τρελή. Τώρα ήρθε η ώρα να είμαστε ενωμένοι και κάποιοι άνθρωποι είτε να μπουν στο περιθώριο, είτε να πάρουν την ψυχολογική στήριξη που ίσως χρειάζονται”, είπε η κ. Πολυχρονίδη ξεκαθαρίζοντας:

Αν ανοίξουν στόματα πιστεύω πως θα σοκαριστείτε, γιατί επαναλαμβάνω κάποιοι είναι πολύ αγαπητοί στο κοινό”.

Όσο για την καταγγελία της Ζέτας Δούκα, σχολίασε: “Χαίρομαι που έγινε αυτή η αρχή γιατί στον χώρο μας υπάρχει σαν κοινό μυστικό ότι υπάρχουν αυτές οι συμπεριφορές, σαν αυτή που κατήγγειλε η κυρία Δούκα και άλλες, όπως ο εκφοβισμός, η σωματική ή λεκτική βία, αλλά και η σεξουαλική παρενόχληση. Εμένα με συγκίνησε πολύ η Ζέτα με την κίνηση αυτή και με τη δύναμη που βρήκε να το κάνει αυτό. Ελπίζω να ανοίξουν κι άλλα στόματα γιατί είναι κι άλλοι. Δεν είναι μόνο ο κύριος Κιμούλης. Μεταξύ μας ξέρουμε πολλά, εύχομαι να βρούμε το θάρρος να τα πούμε κιόλας”.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη (26/1), η ηθοποιός Ζέτα Δούκα, κατήγγειλε ότι κατά τη διάρκεια της παράστασης “Closer” (σεζόν 2008-2009) υπέστη σωματική, ψυχολογική και λεκτική βία από τον Γιώργο Κιμούλη, σε βαθμό που αρρώσταινε λόγω της ψυχολογικής της κατάστασης. Αναφέρθηκε και σε ένα περιστατικό που ο συγκεκριμένος ηθοποιός και σκηνοθέτης, όπως ισχυρίζεται, την έβρισε και την κλώτσησε, όταν δεν έκανε αυτό που της είπε: «Ένα βράδυ, όταν καιγόταν η Αθήνα με τα γεγονότα για τον Γρηγορόπουλο, έστειλε έναν συνάδελφο να μου πει να βγω στη σκηνή και να πω ότι ακυρώνεται η παράσταση. Όταν πήγα να τον ρωτήσω γιατί δεν το λέει αυτός ως επικεφαλής, με έβρισε, με κλώτσησε και είπε “Οκ, πάμε τρίτο κουδούνι”» ανέφερε χαρακτηριστικά. Τις καταγγελίες ακολούθησε αγωγή και μήνυση από τον Γιώργο Κιμούλη, ο οποίος σε δηλώσεις του στο News 24/7 διέψευσε τα όσα κατήγγειλε η κυρία Δούκα: «Ανοίγει ένας ασκός του Αιόλου με ανόητες καταγγελίες τύπου ‘με κοίταξε στραβά ο τάδε’ με αποτέλεσμα – και αυτό είναι το πιο επικίνδυνο – στον μέλλοντα χρόνο η πραγματική καταγγελία, όπως ήταν αυτή της κυρίας Μπεκατώρου, να μην έχει αξία. Είναι τραγικό αυτό το μοδάτο πράγμα που πάει να ξεκινήσει αυτήν τη στιγμή» είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα