Μητέρα που έχασε το παιδί της από τον “Δρ. Θάνατο”: “Μου υποσχέθηκε πως θα δω την κόρη μου νύφη”

Μητέρα που έχασε το παιδί της από τον “Δρ. Θάνατο”: “Μου υποσχέθηκε πως θα δω την κόρη μου νύφη”
Διάδρομος νοσοκομείου Eurokinissi

Η μητέρα ενός κοριτσιού που έχασε τη ζωή της αφού εμπιστεύηκε τον γιατρό-απατεώνα μίλησε σε τηλεοπτικό σταθμό. "Είχε μία απίστευτη πειθώ και έναν τρόπο να μαγνητίζει τους ανθρώπους", ανέφερε μεταξύ άλλων.

Τον εφιάλτη που έζησε όταν έπεσε στην απάτη του ψευτογιατρού, ο οποίος εμφανιζόταν ως ειδικός ογκολόγος και εξαπατούσε ασθενείς, ορισμένους από τους οποίους οδήγησε αδικαιολογήτως σε θάνατο, περιέγραψε στον ΑΝΤ1 μία μητέρα που έχασε το παιδί της. 

Όπως υποστηρίζει η γυναίκα, ο κατηγορούμενος απατεώνας που προσποιείτο τον γιατρό και στην πραγματικότητα σκορπούσε τα θάνατο, της είχε υποσχεθεί “πλήρη ίαση”, ένω έφτασε στο σημείο να της πει ότι όχι μόνο θα γίνει καλά η κόρη της, αλλά και πως θα την “δει νύφη”.

Η γυναίκα στη μαρτυρία της ανέφερε ότι δεν γνώρισε τον ψευτογιατρό σε μοναστήρι, αλλά ότι ένας μοναχός της μίλησε για τον πατέρα μίας δικηγόρου από την Αθήνα που είχε ιαθεί και στη συνέχεια η εν λόγω δικηγόρος τους προέτρεψε να τον εμπιστευθούν.

“Η πρώτη μας γνωριμία έγινε σε κλινική των Αθηνών. Εκεί πήγε ο άνδρας μου για πρώτη φορά και τον συνάντησε μέσα στο ιατρείο. Μάλιστα του ζήτησε κάποια στιγμή να βγει έξω γιατί είχε έρθει ένας άλλος κύριος για να του κάνει ένεση. Πήρε τον φάκελο του παιδιού μου και στα emails που μας έστελνε η ιδιότητά του ήταν νευροχειρουργός-ογκολόγος”, ανέφερε η γυναίκα.

Ο ψευτογιατρός τους έλεγε ότι η βάση του βρισκόταν σε ένα σπουδαίο ερευνητικό κέντρο στην Ελβετία, σε αυτό που είχε νοσηλευτεί ο Σουμάχερ, ενώ τους τόνιζε πως είχε σκοπό ζωής να βοηθάει τα ελληνόπουλα με μία πρωτοποριακή θεραπεία, η οποία ήταν υπό έγκριση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φαρμάκων.

“Στην ουσία διεκόπη η θεραπεία που έκανε το παιδί μου γιατί ήταν “άχρηστη’ για να κάνει τη δική του. Έλεγε και ο ίδιος ότι δεν έχει κάποιο δικό του ιατρείο γιατί η δουλειά του είναι στην Ελβετία. Είχε αναφέρει ακόμη ότι συνεργαζόταν με κάποια διαγνωστικά κέντρα και κλινικές ως εξωτερικός συνεργάτης. Αυτή ήταν η δικαιολογία του στο ερώτημα γιατί δεν έχει δικό του ιατρείο”, τόνισε η μητέρα του θύματος.

“Το παιδί έμεινε φυσικά ακάλυπτο, γιατί όλα αυτά τα αηδιαστικά πράγματα που του χορήγησε δεν ήταν θεραπεία. Είχε μία απίστευτη πειθώ και έναν τρόπο να μαγνητίζει τους ανθρώπους. Ακόμα και όταν τον ρωτούσαμε εμείς γιατί αυτά που έλεγε έρχονταν σε αντίθεση με όσα υποστηρίζουν οι υπόλοιποι Έλληνες γιατροί, εκείνος απαντούσε πως θα το παντρέψω το παιδί, πως θα το δω νυφούλα και τα λοιπά. Εκεί μου είπε ότι όσα βλέπω εγώ σε μία μέρα στην Ελβετία αυτοί τα βλέπουν σε ένα χρόνο”, υποστήριξε συγκινημένη η γυναίκα.

“Μία ένεση πραγματοποιήθηκε μπροστά σε γιατρό, δεν μπορούσε να πάει εμάς το μυαλό μας ότι πηγαίνοντας σε ένα διαγνωστικό κέντρο και ζητώντας τον γιατρό τον κύριο “Κόντο”, ότι ο γιατρός που ήταν εκεί του έδινε το γιατρείο, πως το έδινε σε έναν απατεώνα”.

Η σύλληψή του αποτελεί μία, έστω και στιγμιαία, ανακούφιση

“Θέλω να ευχαριστήσω την ελληνική αστυνομία. Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στην αστυνομία γιατί έκανε απίστευτα καλά τη δουλειά της. Και στην ελληνική δικαιοσύνη που ελπίζω να κάνει και εκείνη καλά τη δουλειά της. Θέλω να τιμωρηθεί για αυτό που έκανε στα παιδιά μας και δεύτερον θέλω να μην βρεθούν άλλες οικογένειες στα χέρια του”, κατέληξε η μητέρα του θύματος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα