Μάσκα: Πώς να τη φοράτε χωρίς να νιώθετε άβολα

Μάσκα: Πώς να τη φοράτε χωρίς να νιώθετε άβολα
Κοπέλα με μάσκα στην Τσεχία AP

Η μάσκα μπορεί να προκαλέσει προβλήματα είτε στην επιδερμίδα μας, είτε στα αυτιά μας. Υπάρχουν όμως τρόποι να κάνετε την μάσκα σας άνετη στην καθημερινή της χρήση.

Πλέον η μάσκα αποτελεί απαραίτητο αξεσουάρ στην καθημερινή μας ζωή, εφόσον η χρήση της μπορεί να συνεισφέρει στην επανεμφάνιση μίας νέας έξαρσης του κορονοϊού.

Πέρα από την σωστή εφαρμογή της στο πρόσωπο μας, ώστε να αποτρέπει την είσοδο μικροβίων, αλλά και να μας επιτρέπει την αναπνοή, πρέπει να είναι και άνετη ειδικότερα όταν την φοράμε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η ιστοσελίδα CNET καταγράφει μερικά tips ώστε να φτιάξετε ή να διαμορφώσετε τις ήδη έτοιμες μάσκες.

Προστατεύστε τα αυτιά σας

Η συχνή χρήση της μάσκας μπορεί να προκαλέσει φαγούρα ή ερεθισμό στα αυτιά εξαιτίας των λαστίχων. Ωστόσο, η δημιουργικότητα έχει φέρει μερικές λύσεις για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία.

Μία λύση είναι μία κορδέλα με κουμπάκια στο πλάι, προκειμένου να εφαρμόζουν εκεί τα λάστιχα της μάσκας, ώστε να μην προκαλεί προβλήματα στα αυτιά μας. Ακόμη μία πρόταση είναι η σύνδεση των λαστίχων στο πίσω μέρος του κεφαλιού μας με γατζάκια, τα οποία μπορούμε να βρούμε στο εμπόριο.

Κατασκευή μόνο από 100% βαμβάκι

Αν κατασκευάζετε ή αγοράζετε κάποια μάσκα τότε πρέπει να είστε σίγουροι ότι είναι 100% από βαμβάκι. Το βαμβάκι θεωρείται πως έχει καλύτερο αερισμό και παγιδεύει λιγότερη υγρασία που δημιουργείται από την αναπνοή και την εφίδρωση. Επιπλέον, θέλετε ένα προϊόν το οποίο δεν επηρεάζει την αναπνοή σας.

Κάντε τη μάσκα σας άνετη

Στόχος είναι να έχετε την μάσκα σας καλά ασφαλισμένη, όμως πρέπει παράλληλα να προσέχετε να μην είναι αρκετά σφιχτή, γεγονός που μπορεί να σας οδηγήσει σε δυσκολία στην αναπνοή.

Μία καλή συμβουλή, σύμφωνα με το CNET είναι να φορέσετε την μάσκα σας πριν βγείτε από το σπίτι προκειμένου να βεβαιωθείτε ότι είναι άνετη για μακροχρόνια χρήση.

Η μάσκα πρέπει να είναι καθαρή

Όσο μπαίνουμε στο καλοκαίρι, τόσο πιο εύκολα ιδρώνουμε. Αυτό μπορεί να μειώσει τη ζωή της μάσκας σας, αφού μόλις βραχεί δεν έχει πια χρήση. Επομένως θα ήταν σώφρων να υπάρχει να κρατάμε μία παραπάνω όταν βρισκόμαστε έξω.

Όταν επιστρέψουμε σπίτι, πρέπει να την αφαιρέσουμε κατάλληλα και να την βάλουμε στην πλύση πριν ξαναχρησιμοποιηθεί.

Προσοχή στο δέρμα

Αν έχουμε ξηρό δέρμα θα ήταν ιδανικό η χρησιμοποίηση μία ενυδατικής πριν φορέσουμε την μάσκα. Εάν από την άλλη, το δέρμα μας είναι λιπαρό τότε θα ήταν καλό, να αποφεύγεται η χρήση του υγρού makeup, αφού μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην επιδερμίδα. Επιπλέον μπορεί να μειώσει το φιλτράρισμα του αέρα, άρα και δυσκολία στην αναπνοή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα