Μαθήτρια στον Βόλο διάβαζε στον δρόμο γιατί τους έκοψαν το ρεύμα στο σπίτι

Άδειοι δρόμοι
Άδειοι δρόμοι EUROKINISSI

Τα τρία παιδιά της οικογένειας μεγαλώνουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας μόνο με τη βοήθεια των γειτόνων της οικογενείας. Το ρεύμα συνδέθηκε με χρήματα της γειτονιάς.

Σε συνθήκες ακραίας φτώχειας ζει μια οικογένεια στην Αγριά Μαγνησίας.

Η μεγαλύτερη κόρη, που είναι μαθήτρια Λυκείου, διάβαζε στο πεζοδρόμιο, υπό το φως του δημοτικού στύλου, καθώς το ρεύμα στο σπίτι ήταν κομμένο.

Άνεργοι και οι δύο γονείς δεν μπορούν να προσφέρουν στα τρία ανήλικα κορίτσια τους ούτε τα αναγκαία.

Καταγγελία στις κοινωνικές υπηρεσίες έγινε από τον πρώην δημοτικό σύμβουλο κ. Χαρ. Ζάχο, που σοκαρίστηκε από την εικόνα του κοριτσιού, που διάβαζε στο πεζοδρόμιο.

Τα παιδιά σύμφωνα με το αποκλειστικό δημοσίευμα της "Θεσσαλίας" μεγαλώνουν σε συνθήκες φτώχειας και αυτό επηρεάζει την εκπαίδευσή τους. Οι γείτονες τακτικά προσφέρουν είδη, όπως επίσης βοηθούν με παπούτσια και πανωφόρια, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις προσφέρουν και μετρητά για να ζήσει η οικογένεια.

Η μητέρα έχει απευθυνθεί και στην Εκκλησία, στο Σπίτι Γαλήνης, όπου σιτίζονται 47 άτομα καθημερινά. Ωστόσο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, δεν παρουσιάζεται τακτικά στον χώρο σίτισης.

Η τοπική εκκλησία είναι γνώστης της κατάστασης, όπως και οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, στις οποίες έχουν γίνει αναφορές.

Το σχολείο επίσης είναι ενημερωμένο για την κατάσταση των τριών ανήλικων κοριτσιών.

Ο πατέρας τους λάμβανε επίδομα αναπηρίας, αλλά όπως έγινε γνωστό αυτό "κόπηκε" και στην οικογένεια δεν υπάρχει εισόδημα.

Στην Αγριά σύμφωνα με όσους επικοινώνησε η "Θεσσαλία" είναι κοινό "μυστικό" η κατάσταση της οικογένειας, αλλά δεν υπάρχει επίσημη και θεσμική κοινωνική υποστηρικτική κινητικότητα, με την οικογένεια να αναγκάζεται να ζει με τη βοήθεια των γειτόνων. Εκτός από τη μαθήτρια που φοιτεί στο Λύκειο, η οικογένεια έχει δύο ακόμα κοριτσάκια, ένα στο δημοτικό και ένα στο γυμνάσιο.

Σήμερα το πρωϊ πάντως το ρεύμα επανασυνδέθηκε με χρήματα που συγκέντρωσαν οι γείτονες.

Πηγή: 

e-thessalia.gr

SHARE:

24Media Network