Μάτι: Μήνυμα-μεγαλείο ψυχής από πυροσβέστη που συμμετείχε στις φωτιές

H πυρκαγιά στην Κινέτα
H πυρκαγιά στην Κινέτα EUROKINISSI

Μ' ένα μήνυμα που συνδυάζει ρεαλισμό και συγκίνηση ο πυροσβέστης Νίκος Ρουκούδης, που πήρε μέρος στις προσπάθειες κατάσβεσης στο Μάτι, αφήνεις τους πάντες άναυδους.

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς αυτό που αισθάνεται διαβάζοντας το μήνυμα του πυροσβέστη Νίκου Ρουκούδη στο facebook που πάλεψε για ακόμη μια φορά με τη φωτιά. Ο εν λόγω συμμετείχε επί ένα τριήμερο στην προσπάθεια κατάσβεσης στο Μάτι και όσα αφηγείται προκαλούν δέος και ανατριχίλα.

Ιδού όσα έγραψε....

Μάτι Αττικής 23-25 Ιουλίου 2018.

ADVERTISING

Αυτήν την ώρα είμαι στο υπηρεσιακό λεωφορείο και επιστρέφω στην οικογένεια και το σπίτι μου. Θα δω ξανά την κόρη και την γυναίκα μου. Θα τους αγκαλιάσω όπως ποτέ ξανά... Θα κάνω ένα μπάνιο και θα προσποιηθώ πως επιστρέφω σιγά σιγά στην ρουτίνα μου....

Δεν είναι τίποτα ίδιο όμως...

Δεν το εξηγείς ούτε με λόγια ούτε με φωτογραφίες...

Άλλωστε πως να εξηγήσεις κάτι που, ούτε εσύ το έχεις χωνέψει???

Πόση λύπη κ τραγωδία να χωρέσει σε λίγα στρέμματα...?

Πόσες ψυχούλες χαμένες ...Άδικα και γρήγορα...

Πόσες περιουσίες στάχτη...

-Είστε όλοι καλά? ρωτούσα ανθρώπους που έβρισκα στο δρόμο να μαζεύουν ότι τους έχει απομείνει...

-Πως να είμαστε καλά αγόρι μου? η πιο συνηθισμένη απάντηση...

Πως να είναι οι άνθρωποι καλά ρε μαλάκα, όταν έχασαν συγγενείς, φίλους, γείτονες, περιουσία κ ελπίδα???

-Τουλάχιστον είστε ζωντανοί.... προσπαθούσα να τους ηρεμήσω... Μάταια πολλές φορές...

Δεν ξέρω πως να το περιγράψω όλο αυτό, δεν μπορώ να το περιγράψω και δεν ξέρω εάν χρειάζεται...

Να μην ξεχάσω....

Δεν γίνεται να μετρήσεις πόσοι άνθρωποι ήρθαν για βοήθεια. Πόσοι μας ρώτησαν αν θέλουμε νερό και φαγητό... Αν χρειαζόμαστε το οτιδήποτε... Και ακόμα πηγαίνουν. Και θα συνεχίσουν. Υπέροχοι, απλοί άνθρωποι, χωρίς όνομα, χωρίς αντάλλαγμα δίνουν ελπίδα και βοήθεια, απλόχερα. Μια ομορφιά μέσα στη φρίκη και την μαυρίλα...Σεβασμός κ συγκίνηση...

Κανένας πυροσβέστης δεν θεωρεί τον εαυτό του ήρωα. Δεν θέλει να γίνει ήρωας... Θέλει να βοηθήσει, να σώσει, δηλαδή να κάνει την δουλειά του σωστά και με το παραπάνω, και να επιστρέψει σπίτι του...Κι αν είναι ήρωες οι πυροσβέστες, σούπερ-ήρωες είναι οι εθελοντές, οι πολίτες που έδωσαν το παρόν, τα σπίτια, τα ρούχα, τα χρήματα και τον χρόνο τους να βοηθήσουν... Οι γιατροί, οι νοσηλευτές, οι διασώστες, οι αστυνομικοί...Υπέροχοι κ υπεράνθρωποι συνεργάτες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φωτιά
SHARE:

24Media Network