Μαζική πορεία για το ασφαλιστικό. Επεισόδια με μολότοφ και δακρυγόνα

Μαζική πορεία για το ασφαλιστικό. Επεισόδια με μολότοφ και δακρυγόνα
Γενική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ σήμερα για το ασφαλιστικο και το φορολογικό.Στιγμιότυπα από την πορεια στο Συνταγμα ,Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016 (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) Eurokinissi

Με μικροεπεισόδια και έναν τραυματισμό δημοσιογράφου ολοκληρώθηκε η πορεία για το ασφαλιστικό. Σημαντική η συμμετοχή στο μπλοκ του ΠΑΜΕ, με τους διαδηλωτές συνολικά στην Αθήνα να πλησιάζουν τους 45.000. Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα (pics+vid)

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 14.00 της Πέμπτης η πορεία για το ασφαλιστικό στην Αθήνα, αλλά και άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Στο κέντρο της πρωτεύουσας υπολογίζεται πως συγκεντρώθηκαν συνολικά περί τους 45.000 διαδηλωτές. Μαζική ήταν η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ από την Ομόνοια, στην οποία εκτιμάται πως συμμετείχαν 25.000 άτομα, ενώ λίγο αργότερα το πρωί ξεκίνησε η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ με την ΑΔΕΔΥ στην οποία η συμμετοχή εκτιμάται στους 15.000 ανθρώπους. Συγκεντρώσεις διοργανώθηκαν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας. Καθολικό αίτημα όλων των επαγγελματιών, αγροτών, αλλά και εργαζομένων ήταν η απόσυρση του νόμου Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό και η συζήτηση με την κυβέρνηση από μηδενική βάση.

Το NEWS 247 και η δημοσιογράφος Μίκα Κοντορούση βρέθηκαν στο κέντρο της Αθήνας από το πρωί για να μεταδώσουν όσα συνέβησαν στην πορεία για το ασφαλιστικό. Δείτε εικόνες και βίντεο από την πρωινή κινητοποίηση.

Γενική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ σήμερα για το ασφαλιστικο και το φορολογικό.Στιγμιότυπα από την πορεια στο Συνταγμα ,Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016 (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) Eurokinissi

Συγκέντρωση και πορεία απο την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ στα πλαίσια της γενικής απεργίας ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο την Πέμπτη 4 Φεβροαυρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Γενική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ σήμερα για το ασφαλιστικο και το φορολογικό.Στιγμιότυπα από την πορεια στο Συνταγμα ,Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016 (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) Eurokinissi

 

Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι στην οδό Πεσματζόγλου μεταξύ αντιεξουσιαστών και δυνάμεων των ΜΑΤ, ενώ το ανθρωποκυνηγητό συνεχίστηκε στην πλατεία Συντάγματος. Τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο δημοσιογράφος που κάλυπτε τη διαδήλωση.

Συμμετέχοντες στην απεργία

Στην απεργία συμμετείχαν ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες) και ΕΣΕΕ, ελεύθεροι επαγγελματίες, γιατροί και φαρμακοποιοί αλλά και συνολικά ο επιστημονικός κλάδος (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί, φοροτεχνικοί). Επίσης, στην απεργία συμμετείχε ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ενώ νέα 48ωρη απεργία εξήγγειλε η ΠΝΟ-ΝΑΤ με την κινητοποίηση να έχει αρχίσει από τις 6 το πρωί και να ολοκληρώνεται στις 6 το πρωί του Σαββάτου (6 Φεβρουαρίου). Στην απεργία συμμετέίχαν, ακόμη, η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος, οι οδηγοί ταξί και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ στους δρόμους παραμένουν οι αγρότες οι οποίοι ενισχύουν τα μπλόκα.

Κλειστά είναι επίσης από το πρωί, τα εμπορικά και άλλα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη. Χωρίς αστικά λεωφορεία και ταξί και η Θεσσαλονίκη. Ανάμεσα στα… ευτράπελα της κινητοποίησης στη συμπρωτεύουσα, η επιχείρηση αγροτών, με πολιορκητικό κριό ένα αγροτικό αυτοκίνητο να σπάσουν την πόρτα του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης.

Συγκέντρωση και πορεία απο την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ στα πλαίσια της γενικής απεργίας ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο την Πέμπτη 4 Φεβροαυρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

ΑΘΗΝΑ - ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ (EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Συγκπεντρωση και πορεία απο την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ στα πλαίσια της γενικής απεργίας ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο την Πέμπτη 4 Φεβροαυρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

 

Επεισόδια στην Πεσματζόγλου

Επεισόδια κατα την διάρκεια της πορείας της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για το ασφαλιστικο,Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016 (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

 

Η κινητοποίηση εξελίχθηκε αρχικά ομαλά, με το μπλοκ του ΠΑΜΕ να επιστρέφει στην Ομόνοια και να διαλύεται ειρηνικά. Αντίθετα, λίγο μετά το μεσημέρι, στην συμβολή των οδών Πεσματζόγλου και Σταδίου σημειώθηκε μικροένταση, ανάμεσα σε κουκουλοφόρους και αστυνομικούς. Οι κουκουλοφόρου πέταξαν μολότοφ στις δυνάμεις ασφαλείας, που απάντησαν με χρήση δακρυγόνων, ενώ η ένταση μεταφέρθηκε και στην πλατεία Συντάγματος, λίγο πριν σκορπίσει η συγκέντρωση.

Την ίδια ώρα, κουκουλοφόροι οπλισμένοι με σφυριά χτύπησαν δημοσιογράφο στην Ομόνοια. Ο δημοσιογράφος του ραδιοφωνικού σταθμού Αθήνα 984, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Αργότερα αποκλιμακώθηκε η ένταση, ενώ οι αρχές προχώρησαν και σε δύο προσαγωγές.

 

Ένταση και μεταξύ των διαδηλωτών

Ένταση όμως και λεκτικές αντιπαραθέσεις σημειώθηκαν και μεταξύ μελών του ΚΕΕΡΦΑ και αγροτών έξω από τη Βουλή.


Λίγο αργότερα στην Ακαδημίας, στα χέρια ήρθαν αγρότες από την Αταλάντη που συμμετείχαν στην απεργία.

Οι κινητοποιήσεις ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι με τα οχήματα του δήμου να πιάνουν δουλειά για τον καθαρισμό του οδοστρώματος. 


Συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα

Σημαντική ήταν η συμμετοχή σε όλη τη χώρα. Στο λιμάνι του Βόλου συγκεντρώθηκαν χιλιάδες Βολιώτες από όλους τους τομείς παραγωγής και στην συνέχεια, μετά της ομιλίες, πραγματοποιήθηκε πορεία χιλιομέτρων στις κεντρικές λεωφόρους, μέχρι και το κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας.  Με κορναρίσματα και αναμμένα τα φώτα, τρακτέρ, αγροτικά αυτοκίνητα και φορτηγά, κατέκλυσαν το κέντρο της πόλης των Τρικάλων, στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων για το ασφαλιστικό.

Ιδιαίτερα μαζική είναι η συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση στο νησί της Ρόδου με τους συνδικαλιστές να υποστηρίζουν ότι είναι η μαζικότερη κινητοποίηση των τελευταίων δέκα ετών. Χαρακτηριστικό της κινητοποίησης είναι ότι για πρώτη φορά σχεδόν όλα τα καταστήματα στο κέντρο της πόλης έχουν κλείσει ενώ συμμετέχουν στην κινητοποίηση και οι ιδιοκτήτες φορτηγών που πλαισίωσαν την πορεία στο κέντρο της πόλης.

Μαζικές συγκεντρώσεις και πορείες όμως πραγματοποιήθηκαν και στις πόλεις της Ηπείρου, ενώ στα μπλόκα των αγροτών προστέθηκε ακόμη ένα, στην παλιά εθνική οδό Ηγουμενίτσας-Ιωαννίνων στο ύψος του Βουτσαρά Σημαντική η κινητοποίηση σε Τρίπολη και Σπάρτη, ενώ έκλεισαν όλοι οι δρόμοι στον Ισθμό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα