Με αγωνιστική διάθεση στην Αθήνα, οι αγρότες από την Κρήτη

Με αγωνιστική διάθεση στην Αθήνα, οι αγρότες από την Κρήτη

Αναχώρησαν με τα πλοία της γραμμής οι αγρότες της Κρήτης, για το συλλαλητήριο στην Αθήνα την Τετάρτη. "Μήνυμα προς την κυβέρνηση, η απόβαση στην Αθήνα", όπως δήλωσαν

Αποφασισμένοι να διεκδικήσουν τα δίκαια αιτήματα τους, όπως τονίζουν, αναχώρησαν το βράδυ της Τρίτης με τα πλοία της γραμμής αγρότες από τους νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου, προκειμένου να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο της Τετάρτης και με την συμμετοχή συναδέλφων τους από άλλες περιοχές της χώρας στην πλατεία Βάθη της Αθήνας, ενάντια στα ασφαλιστικά και στα φορολογικά μέτρα, αλλά και διεκδικώντας μια σειρά άλλων αιτημάτων τους.

Οι αγρότες της ανατολικής Κρήτης συγκεντρώθηκαν το βράδυ στο λιμάνι του Ηρακλείου και επιβιβάσθηκαν με αγωνιστική διάθεση, όπως δηλώσαν, διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματα τους, με την αποκαλούμενη «απόβαση» στην Αθήνα, προκειμένου όπως είπαν, να δώσουν το δικό τους μήνυμα προς την κυβέρνηση.

Παράλληλα, στα πλοία επιβιβάσθηκαν και εκπρόσωποι Εργατικών Κέντρων, συνδικαλιστικών οργανώσεων, δήμων και φορέων προκειμένου να στηρίξουν την κινητοποίηση των αγροτών και να συμπαρασταθούν στα αιτήματα τους.

Οι αγρότες από το Ηράκλειο και το Λασίθι, μετά την άφιξη τους το πρωί στον Πειραιά, θα συναντηθούν με τους συναδέλφους τους από το Ρέθυμνο και τα Χανιά και θα μεταβούν στην πλατεία Βάθη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, για να πραγματοποιήσουν την διαμαρτυρία τους στα προωθούμενα μέτρα, για τα οποία επισημαίνουν πως θα οδηγήσουν σε καταστροφή τον αγροτικό κόσμο, ενώ από εκεί θα εκτιμήσουν την κατάσταση για τις περαιτέρω κινήσεις τους.

Αναχώρηση και από την Σούδα

Στο πλοίο της γραμμής με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά, επιβιβάστηκαν και αγρότες από τα Χανιά, προκειμένου να λάβουν μέρος στο πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο στην πλατεία Βάθη.

Σύμφωνα με την λίστα επιβίβασης που παρέδωσαν οι εκπρόσωποι των αγροτών, στο πλοίο επιβιβάστηκαν 165 αγρότες.

Στο επίκεντρο του συλλαλητηρίου θα βρεθούν το φορολογικό, το ασφαλιστικό, οι τιμές των αγροτικών προϊόντων και το κόστος παραγωγής, με τους αγρότες να ζητούν από την κυβέρνηση τη λήψη μέτρων για στήριξη του αγροτικού τομέα.

«Θέλουμε από την Κρήτη να ανάψουμε τη σπίθα του αγώνα για ικανοποίηση των αιτημάτων μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος των αγροτών Γιώργος Χαλκιάς.

Την συμπαράστασή τους στον αγώνα των αγροτών, έχουν εκφράσει με ανακοινώσεις τους τα Εργατικά Κέντρα, η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης, δήμοι, καθώς και φορείς, ενώ στην κινητοποίηση θα λάβουν μέρος και οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών. Για τον λόγο αυτό δεν θα στηθούν την Τετάρτη πάγκοι στις λαϊκές αγορές της Κρήτης.

(Πηγή: ΑΠΕ, φωτό: flashnews.gr)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αγρότες
SHARE:

24Media Network