Με κόκκινα κεριά στην πλατεία Αριστοτέλους για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

Με κόκκινα κεριά στην πλατεία Αριστοτέλους για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS
eurokinissi

Η βροχή χάλασε τα σχέδια, αφού δεν μπορούσαν να ανάψουν τα κεριά, όμως το μήνυμα πέρασε

Ένα ισχυρό μήνυμα ευαισθητοποίησης και καταπολέμησης του στίγματος για το AIDS, παρόλο που, λόγω βροχής, οι ομάδες που διοργάνωσαν τις δράσεις, δεν κατάφεραν να ανάψουν τα κόκκινα κεριά που σχηματίζουν κάθε χρόνο την κόκκινη κορδέλα στην πλατεία Αριστοτέλους, έστειλε η Θεσσαλονίκη.

Οι δράσεις που ξεκίνησαν από το πρωί στο κέντρο της πόλης, από το ΚΕΕΛΠΝΟ και άλλους αρμόδιους φορείς και εθελοντικές ομάδες, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το AIDS ολοκληρώθηκαν λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Παρασκευής. Η βροχή που έπεφτε στην πόλη δεν επέτρεψε να ανάψουν όλα τα κεριά, ωστόσο πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις.

MotionTeam

 

Παράλληλα, στον χώρο της πλατείας Αριστοτέλους οι διοργανωτές από το πρωί μοίραζαν προφυλακτικά στους περαστικούς και τους ενημέρωναν για θέματα πρόληψης και ασφάλειας, καθώς και για το στίγμα σε βάρος των οροθετικών που πρέπει να καταπολεμηθεί. Ακόμη, λίγο πριν τις 17.30 φωταγωγήθηκε ο Λευκός Πύργος της Θεσσαλονίκης με μία εικόνα που εμφάνιζε τη Γη, την κορδέλα-σύμβολο κατά του AIDS και το μήνυμα «κρατάμε την υπόσχεση».

eurokinissi

 

Οι ομάδες ανανέωσαν το ραντεβού για την 1η Δεκέμβρη του 2018 και αποχώρησαν με την ελπίδα το κοινό της Θεσσαλονίκης να είναι, μετά τις σημερινές δράσεις, πιο ενημερωμένο και ευαισθητοποιημένο γύρω από το πολύ σοβαρό αυτό κοινωνικό ζήτημα.

Πηγή: voria.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα