Με μοτοσυκλέτες στο κέντρο της Αθήνας η ΠΟΕ ΟΤΑ

Με μοτοσυκλέτες στο κέντρο της Αθήνας η ΠΟΕ ΟΤΑ
News24/7-Μάνος Φραγκιουδάκης

Μηχανοκίνητη πορεία πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας.

Η ΠΟΕ ΟΤΑ είχε προαναγγείλει την Τετάρτη το πρωί μηχανοκίνητη πορεία στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που είναι σε εξέλιξη και στην οποία συμμετέχουν εργαζόμενοι στους δήμους, στους τομείς καθαριότητας, πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού.

Η πορεία ξεκίνησε από τα γραφεία της ΠΟΕ ΟΤΑ στην πλατεία Καραϊσκάκη, κινήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών όπου οι διαδηλωτές σταμάτησαν και προσπάθησαν να μπουν από την κεντρική είσοδο.

Τα ρολά ωστόσο ήταν κατεβασμένα, με αποτέλεσμα να πετάξουν μερικά σκουπίδια μπροστά στην είσοδο του υπουργείου.

Στη συνέχεια οι μηχανές κινήθηκαν μέσω του Συντάγματος στο υπουργείο Διοικητικής ανασυγκρότησης στη Βασ. Σοφίας και θα κατευθυνθεί στην ΚΕΔΕ.

Συνάντηση Πατούλη – ΠΟΕ ΟΤΑ

Όταν η μοτοπορεία έφτασε στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ, ζήτησε να συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γιώργο Πατούλη.

Ο κ. Πατούλης δέχτηκε την αντιπροσωπεία της ΠΟΕ ΟΤΑ στο γραφείο του, με επικεφαλής τον πρόεδρο Νίκο Τράκα. Μάλιστα οι δύο άνδρες είχαν και έναν μικρό διάλογο πριν ξεκινήσει η συνάντηση.

Πατούλης: “Πρόεδρε πως πάει η απεργία;”

Τρακας: “Καλά πάει, δεν έχουμε άλλο τρόπο εκτός από την απεργιακή κινητοποίηση καθώς το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό. Σε συνάντηση που είχαμε την περασμένη εβδομάδα με τον κ. Λιβάνιο ζητώντας την απόσυρση του άρθρου 179, μας είχε πει ότι θα μας απαντήσει ως την Παρασκευή και δεν έχουμε πάρει καμία απάντηση”.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ, Νίκος Τράκας, δήλωσε:

“Κάναμε συνάντηση με τον πρόεδρο την ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη. Τον ενημερώσαμε για τα αιτήματα μας και συζητήσαμε για το άρθρο 179. Του είπαμε ότι η κυβέρνηση δεν έχει κάνει καμία συζήτηση με την ΚΕΔΕ. Μας είπε ότι μας στηρίζει και του ζητήσαμε να παρέμβει  για να αποσυρθεί το 179. Τόνισε ότι ο ίδιος πιστεύει σε μόνιμο προσωπικό και στον δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών των Δήμων. Στις επόμενες δύο ώρες θα επικοινωνήσει με τους επικεφαλής των υπολοίπων παρατάξεων που είναι στην ΚΕΔΕ και θα τους θέσει το ζήτημα για να ζητηθεί, εφόσον είναι σύμφωνοι, η απόσυρση του άρθρου 179.

Εμεις έχουμε απεργία σήμερα αλλά και αύριο. Όταν ολοκληρωθεί η κινητοποίηση και αναλογα με το αν θα έχει ικανοποιηθεί το αίτημα μας, θα αποφασίσουμε τις επόμενες κινήσεις.”

Στους δρόμους την Πέμπτη ΕΚΑ, ΠΑΜΕ, ΑΔΕΔΥ, Πρωτοβάθμια

Το απόγευμα της Πέμπτης αναμένεται να κορυφωθούν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων, καθώς Εργατικά Κέντρα, το ΠΑΜΕ, η ΑΔΕΔΥ και Πρωτοβάθμια Σωματεία θα βρίσκονται στους δρόμους, την ώρα που στη Βουλή θα ψηφίζεται ο «αναπτυξιακός νόμος».

Πιο συγκεκριμένα, στην Αθήνα, το απόγευμα της Πέμπτης, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας έχει καλέσει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος στις 17:00. Η ΑΔΕΔΥ στις 18:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος, τα Πρωτοβάθμια Σωματεία επίσης στις 18:00 στην πλατεία Κολοκοτρώνη και το ΠΑΜΕ στις 18:30 στα Προπύλαια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version