Με σακούλες τα μετρητά στο ΚαρούζοςGate

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Ο Ιωσήφ Λιβανός, βασικός μάρτυρας στην υπόθεση, κατέθεσε για εκατομμύρια ευρώ που διακινούνταν "μαύρα" στον όμιλο του ζεύγους Καρούζου

Τη βεβαιότητα ότι στον Όμιλο Καρούζο γινόταν ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και μάλιστα με σακούλες, δήλωσε ενώπιον της Δικαιοσύνης ο βασικός μάρτυρας της υπόθεσης ΚαρούζοςGate, Ιωσήφ Λιβανός, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Ο μάρτυρας υποστήριξε πως συνεργάστηκε στενά τόσο με τον έγκλειστο πρώην κατασκευαστή, Ιωάννη Καρούζο, όσο και με τη τότε σύζυγό του Ρεβέκκα Σκαφτούρα, κάνοντας λόγο για παράνομα έσοδα, που προέρχονταν από αγοραπωλησίες ακινήτων και συγκεκριμένα από τουλάχιστον δύο στη Γλυφάδα, στην πώληση των οποίων ενεπλάκη ο ίδιος.

"Η συμφωνία  για τα δυο ακίνητα ήταν 57 εκατομμύρια ευρώ. Αν το ΣΔΟΕ δεν βρήκε αυτό το ποσό αλλά 41.500.000  είναι γιατί  όλοι στο γραφείο μου είπαν ότι υπήρχαν μετρητά που δόθηκαν σε  δυο σακούλες.  Μόνο οι επιταγές βρέθηκαν. Δεν ξέρω αν η κ.  Σκαφτούρα απέκρυψε κάποιο ποσό από τον κ. Καρούζο. Πάντως, μετά την πώληση το  Δεκέμβριο του 2008 ζήτησε από τη σύζυγο μου να της βρούμε μια βίλα, ύψους περίπου 7 εκατομμύρια ευρώ . Είπε ότι έχει 3,5 εκατ. ευρώ  από τον πατέρα της και ότι θα έπαιρνε και ένα δάνειο» κατέθεσε στο δικαστήριο και πρόσθεσε: «Ζήτησε όμως μην το μάθει ο Καρούζος κι εγώ είπα δεν ανακατευόμαστε καθόλου". Στη συνέχεια, όπως υποστήριξε, υπάλληλοι του Ομίλου Καρούζος του είχαν εμπιστευθεί ότι η Ρεββέκα Σκαφτούρα είχε βγάλει μια φορά «ένα 500ρικο από μία από τις σακούλες» και είχε κεράσει το γραφείο, ενώ είπε: «Ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει ξέπλυμα στον όμιλο Καρούζου. Ήταν εγκληματικός ο τρόπος που υπογράφονταν οι επιταγές».

Σύμφωνα με τον Ιωσήφ Λιβανό, ο Όμιλος Καρούζος διοικείτο τόσο από τον Ιωάννη Καρούζο όσο και από την πρώην σύζυγό του, Ρεβέκκα Σκαφτούρα, ενώ αναφορικά με την εμπλοκή του Βίκτωρα Ρέστη στην υπόθεση μέσω της εταιρίας Fantom, επεσήμανε είχαν συναντηθεί πολλές φορές. «Κατάλαβα ότι δεν γνώριζε για φορολογικές παραβάσεις και τα οικονομικά και προσπαθούσε η δικηγόρος να του πει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Επιφυλάσσομαι αν εκείνη εξυπηρετούσε τα συμφέροντα του».

Κατά τη διαδικασία, συχνές ήταν οι αντεγκλήσεις του μάρτυρα με την πλευρά του βασικού κατηγορούμενου, Ιωάννη Καρούζου, η οποία υποστηρίζει ότι ο Ιωσήφ Λιβανός δεν ήταν ο αποκλειστικός μεσίτης του Ομίλου. Αναφορά έγινε και στο πρόσφατο έγγραφο που διαβίβασε ο μάρτυρας στο δικαστήριο υποστηρίζοντας ότι άγνωστοι με απειλή όπλου, τον «παρότρυναν» να αλλάξει την κατάθεσή του στο δικαστήριο.

Συνήγορος: Αναφέρετε στην επιστολή σας προς το δικαστήριο….

Πρόεδρος: Μην απαντάτε..

Συνήγορος: Σας παρακαλώ όχι τέτοια…. Είχε οποιαδήποτε σχέση ο Ιωάννης Καρούζος;

Πρόεδρος: Δεν αποτελεί αντικείμενο της δίκης…

Συνήγορος:Τότε είμαστε σε άλλη δίκη.

Πρόεδρος: Κάντε ερωτήσεις επί τις κατηγορίας.. κύριε μάρτυρα, μην απαντάτε…

Μάρτυρας:  Δηλώνω ότι η μήνυση που κατέθεσα, λέει για άγνωστα άτομα. Θα ερευνήσει η αστυνομία…

SHARE:

24Media Network