Υπό μερικό έλεγχο οι φωτιές σε Ηλεία, Κεφαλονιά και Ερμιονίδα

Υπό μερικό έλεγχο οι φωτιές σε Ηλεία, Κεφαλονιά και Ερμιονίδα
Πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν σε φωτιά - Φωτό αρχείου Eurokinissi

Οριοθετήθηκε η φωτιά στο Άγιο Όρος ενώ σε καλό δρόμο είναι και η επιχείρηση της Πυροσβεστικής στην Ζάκυνθο.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου (13/06) οι φωτιές σε Ηλεία και Κεφαλονιά. Συγκεκριμένα, η φωτιά στην Ηλεία εντοπιζόταν σε δασική έκταση στην περιοχή Μπαλαίικα του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, μακριά από οικισμούς.

Η φωτιά πήρε μεγάλες διαστάσεις και υπήρχαν κάποιες διάσπαρτες κατοικίες οι οποίες όμως δεν απειλήθηκαν άμεσα. Στο σημείο κινητοποιήθηκαν και επιχειρούν 33 άντρες της Πυροσβεστικής με 12 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 4 αεροσκάφη Canadair.

Την ίδια ώρα υπό μερικό έλεγχο τέθηκε και η μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση στην Παλική Κεφαλονιάς. Και σε αυτή την περίπτωση υπήρχαν διάσπαρτες κατοικίες, που όμως δεν απειλήθηκαν άμεσα. Στο σημείο κινητοποιήθηκαν 19 πυροσβέστες, με 6 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 2 αεροσκάφη PZL.

Καλή είναι η κατάσταση και στο μέτωπο στην περιοχή Πετροθάλασσα του δήμου Ερμιονίδας Αργολίδας. Η φωτιά ξέσπασε οικοπεδικούς χώρους και σε αγροτοδασική έκταση. Υπήρχαν διάσπαρτες κατοικίες στην περιοχή αλλά δεν αναφέρθηκε πρόβλημα από τις δυνάμεις που επιχείρησαν στο σημείο και αποτελούνταν από 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα.

Στο Άγιο Όρος η φωτιά παρουσιάζει καλύτερη εικόνα και σύμφωνα με την Πυροσβεστική οριοθετήθηκε ενώ προς αυτό το δρόμο είναι και η φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Βολίμες Ζακύνθου, στην οποία επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 9 οχήματα και 4 αεροσκάφη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα