Μεγάλη φωτιά κοντά σε μοναστήρι στην Αργολίδα

Μεγάλη φωτιά κοντά σε μοναστήρι στην Αργολίδα
Φωτιά στην Αργολίδα argolikeseidhseis.gr

Στο σημείο πνέουν δυνατοί άνεμοι και το έργο των πυροσβεστών είναι πολύ δύσκολο. Ενισχύσεις καταφθάνουν συνεχώς και από όμορους νομούς της Πελοποννήσου. Εξετάζεται η εκκένωση της Μονής Καρακαλά.

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα του Σαββάτου 27 Ιουλίου στην Αργολίδα στην περιοχή πάνω από τη Μονή Καρακαλά.

Σύμφωνα με το argolikeseidhseis.gr, στο σημείο επιχειρούν δυνάμεις της πυροσβεστικής Ναυπλίου με ενισχύσεις από το Άργος ενώ θα κάνουν ρίψεις αεροπλάνα και ελικόπτερα, ενώ υπάρχει πιθανότητα να εκκενωθεί και το μοναστήρι.

Στο σημείο πνέουν δυνατοί άνεμοι και το έργο των πυροσβεστών είναι πολύ δύσκολο.

Φωτιά στην Αργολίδα argolikeseidhseis.gr

Το μεγαλύτερο βάρος έχει πέσει στην προστασία της Μονής και για τις καλόγριες που ζουν εκεί καθώς κινδυνεύουν.

Στην πυρκαγιά συμμετέχουν 34 πυροσβέστες με 13 οχήματα , 2 Α/Φ CANADAIR, 2 Α/Φ PZL και 1 Ε/Π. Αναλυτικά οι επίγειες δυνάμεις: 26 πυροσβέστες με 13 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρου.

Φωτιά στην Αργολίδα argolikeseidhseis.gr

Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη για να κρατήσουν τη φωτιά που όμως είναι πολύ δύσκολο, ενώ και η αστυνομία έχει με περιπολικά σπεύσει στην μονή.

Ενισχύσεις καταφθάνουν συνεχώς και από όμορους νομούς της Πελοποννήσου.

Φωτιά στην Αργολίδα argolikeseidhseis.gr

Στην πυρκαγιά συνδράμουν και υδροφόρες του Δήμου Ναυπλιέων, ενώ στο σημείο βρίσκεται και ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο οποίος δήλωσε ότι οι «οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν καταφέρει να ‘κρατήσουν’ το πύρινο μέτωπο περίπου 600 μέτρα μακριά από την ιερά μονή και έτσι δεν χρειάστηκε να απομακρυνθούν οι μοναχές».

Όσον αφορά στο αν απειλούνται από την φωτιά κατοικημένες περιοχές, ο δήμαρχος Ναυπλιέων ανέφερε ότι «οι κοντινότερες κοινότητες βρίσκονται σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων».

Η αστυνομία έχει αποκλείσει δρόμους για την εξυπηρέτηση των οχημάτων της πυροσβεστικής και των ενισχύσεων που καταφθάνουν συνεχώς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα