Μεγάλη φωτιά στη Σάμο – Σε εξέλιξη πύρινα μέτωπα σε διάφορες περιοχές της χώρας

Μεγάλη φωτιά στη Σάμο – Σε εξέλιξη πύρινα μέτωπα σε διάφορες περιοχές της χώρας
Ελικόπτερο της Πυροσβεστικής επιχειρεί σε φωτιά - Φωτό αρχείου Eurokinissi

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά σε παρθένο δάσος στην Σάμο πάνω από τον κεντρικό δρόμο του Μεσόκαμπου και με κατεύθυνση το βουνό. Σε εξέλιξη πύρινα μέτωπα σε διάφορες περιοχές της χώρας και μεγάλη διασπορά δυνάμεων.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά σε πυκνό δάσος στην Σάμο, στην περιοχή Μεσόκαμπος. Η πυρκαγιά εντοπίζεται από την πάνω πλευρά του κεντρικού δρόμου του Μεσόκαμπου που οδηγεί σε Γλυκόριζα και Πυθαγόρειο, όμως η κατεύθυνσή της είναι προς το πυκνό δάσος και το βουνό όπου βρίσκονται οι ανεμογεννήτριες.

Αν φτάσει μέχρι εκεί η φωτιά υπάρχει μεγάλος φόβος να κρατήσει όλη νύχτα και να κατευθυνθεί προς οποιαδήποτε κατεύθυνση για αυτό και γίνεται μεγάλη κινητοποίηση από εναέρια μέσα.

H Πυροσβεστική έχει ενημερώσει τους πελάτες και το προσωπικό δύο ξενοδοχείων στην περιοχή του Μεσόκαμπου – και συγκεκριμένα τα ξενοδοχεία “Proteas” και “Κανίστρα” – να βρίσκονται σε ετοιμότητα εφόσον χρειαστεί να απομακρυνθούν με ασφάλεια. Από την Υπηρεσία επισημαίνουν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τα ξενοδοχεία καθώς βρίσκονται από την κάτω πλευρά του δρόμου προς την παραλία και όχι προς το βουνό όπου κατευθύνεται και εξελίσσεται η πυρκαγιά, και απλά πρόκειται για προληπτικό μέτρο.

Δείτε βίντεο των samos24.gr και my-samos.blogspot.gr από τη φωτιά:

news-24.gr

 

Στο σημείο μαζί με τις ενισχύσεις έχουν σπεύσει και επιχειρούν 31 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 88 εθελοντές και 27 εθελοντικά οχήματα και ρίψεις νερού από αέρος γίνονται από 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Παράλληλα, το απόγευμα ξέσπασαν νέες φωτιές που δεν ενέχουν κινδύνους για κατοικημένες περιοχές σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Καστρίτσα Ιωαννίνων, όπου επιχειρούν 33 πυροσβέστες με 16 οχήματα και σε χορτολιβαδική έκταση, στην περιοχή Άγιος Βασίλειος Γυθείου Λακωνίας. Στο σημείο επιχειρούν 13 πυροσβέστες με 6 οχήματα, 2 αεροσκάφη PZL και ένα ελικόπτερο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά που έχει ξεσπάσει σε αγροτική έκταση και ελαιώνες στην περιοχή Ριόλος Δυτικής Αχαΐας, επίσης δίχως να κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές. Στο σημείο, μαζί με τις ενισχύσεις που έχουν φτάσει στο σημείο, επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 19 άντρες και 3 αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν δύο οχήματα ΟΤΑ και ένα μηχάνημα έργου της Περιφέρειας.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά σε δασική έκταση σε οροσειρά και δύσβατο σημείο, χωρίς να κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή, στο Ροϊδοβούνι Κόνιτσας, του νομού Ιωαννίνων. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 13 πυροσβέστες με 6 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 6 πυροσβέστες. Συνδρομή παρέχει μία υδροφόρα ΟΤΑ.

Σε εξέλιξη παραμένει πυρκαγιά σε δασική έκταση, σε εξαιρετικά δύσβατο σημείο, στην περιοχή Βροντερό Φλώρινας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 16 πυροσβέστες με 4 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρου τμήματος και 2 αεροσκάφη.

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Σαλαμίνα και σε ύφεση στην Περιφερειακή Αιγάλεω

Η φωτιά που είχε ξεσπάσει νωρίτερα στα Βασιλικά Σαλαμίνας τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο.

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε δασική έκταση στην Περιφερειακή Λεωφόρο Αιγάλεω, κοντά στη Λεωφόρο ΝΑΤΟ.

Από την φωτιά δεν απειλήθηκαν τυχόν εγκαταστάσεις ή οικίες, ωστόσο η φωτιά λόγω των ανέμων κινήθηκε σε δασικό κομμάτι και έφτασε μέχρι την κορυφή του Ποικίλου Όρους.

Σημειώνεται ότι πυροσβεστικό όχημα ανετράπη στην έξοδο της Αττικής Οδού προς Περιφερειακή Αιγάλεω, κατά την μετάβασή του στο περιστατικό. Στο όχημα επέβαιναν δύο πυροσβέστες, οι οποίοι είναι ευτυχώς καλά στην υγεία τους, απλά επειδή ο ένας πονούσε στο πόδι και ο άλλος στον αυχένα, για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκαν για τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις στο 251 ΓΝΑ.

Στο σημείο παραμένουν και επιχειρούν μέχρι να τεθεί εντελώς υπό έλεγχο η φωτιά, 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 5 οχήματα του μηχανοκίνητου τμήματος (Μ.Ε.Τ.Π.Ε.) με 10 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 2 ελικόπτερα.

Λόγω της φωτιάς παραμένει η διακοπή της κυκλοφορίας στην Περιφερειακή Αιγάλεω. Εκτροπές πραγματοποιούνται στη διασταύρωση με τη Λ. ΝΑΤΟ και στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος των διυλιστηρίων. Πρόσθετα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων από την διασταύρωση του Νεκροταφείου Πετρούπολης προς το Ποικίλο Όρος και από την οδό Περικλέους προς την οδό Κηπουπόλεως, στην Πετρούπολη.

Καλύτερη η εικόνα και στα πύρινα μέτωπα της Ηλείας και της Μεσσηνίας

Ευχάριστα είναι τα νέα από τα πύρινα μέτωπα σε Ηλεία και Μεσσηνία που εμφανίζουν πολύ καλύτερη εικόνα και βαίνουν προς ύφεση, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική.

Στην περιοχή της Βάρδας του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, του νομού Ηλείας καίγονται γεωργικές εκτάσεις και καλαμιές. Δεν κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή, ωστόσο συγκεντρώθηκαν κάτοικοι στην περιοχή της φωτιάς που ανησυχούσαν για τα χωράφια τους, με αποτέλεσμα μία 93χρονη να εμφανίσει αναπνευστικά προβλήματα. Για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο.

Στο σημείο παραμένουν και επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 10 άτομα πεζοπόρο τμήμα και από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν 3 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Στα Τσουκαλαίικα Μεσσηνίας η φωτιά εντοπίζεται σε δασική έκταση και σε εξαιρετικά δύσβατο σημείο, όπου παραμένουν και επιχειρούν 13 πυροσβέστες με 6 οχήματα. Από αέρος αρχικά μετέβησαν 3 αεροσκάφη PZL, λόγω ισχυρών αναταράξεων όμως αποχώρησαν και έτσι επιχειρεί ένα ελικόπτερο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα