Μεγάλη φωτιά στη Ρόδο: Σε ύφεση τα μέτωπα – Προσπάθειες αποκατάστασης ηλεκτροδότησης

Μεγάλη φωτιά στη Ρόδο: Σε ύφεση τα μέτωπα – Προσπάθειες αποκατάστασης ηλεκτροδότησης
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δύσκολη νύχτα πέρασε το νησί της Ρόδου. Από νωρίς το πρωί ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού από τα πυροσβεστικά αεροπλάνα και τα ελικόπτερα και υπάρχει αισιοδοξία ότι η πυρκαγιά θα τεθεί υπό έλεγχο.

Σε ύφεση βρίσκονται τα μέτωπα της μεγάλης φωτιάς στο νησί της Ρόδου, καθώς όλο το βράδυ οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι εθελοντές έδωσαν σκληρή μάχη με τις φλόγες. Από νωρίς το πρωί ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού από τα πυροσβεστικά αεροπλάνα και τα ελικόπτερα και υπάρχει αισιοδοξία ότι η πυρκαγιά θα τεθεί υπό έλεγχο.

Σε ανακοινωσή του, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, αναφέρει: «Το ξημέρωμα βρίσκει τη Ρόδο πολύ καλύτερα από τνη προηγούμενη νύκτα. Τα μέτωπα είναι σε ύφεση. Ο πρώτος στόχος, η προστασία της ανθρώπινης ζωής, επιτεύχθηκε. Η εκκένωση οικισμών και η κατά προτεραιότητα παρέμβαση πέριξ αυτών, η απαγόρευση κυκλοφορίας σε συγκεκριμένα τμήματα του οδικού δικτύου, έφεραν αποτελέσμα. Η σκληρή δουλειά που έγινε όλη τη νύκτα, επίσης έφερε αποτέλεσμα. Η βλάβη στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, στο συντριπτικό τμήμα αυτού, αποκαταστάθηκε. Ο κρατικός μηχανισμός στάθηκε όρθιος, οι εθελοντές και οι ενεργοί πολίτες ανέδειξαν αξίες. Συνεχίζουμε σήμερα το πρωί, με ενισχυμένες δυνάμεις και ανεξάντλητες αντοχές. Δεν συντρέχει κανένας λόγος διασποράς πανικού. Μόνο δουλειά, με σχέδιο, καθαρό μυαλό, οργάνωση και ψυχραιμία».

Για προληπτικούς λόγους χθες εκκενώθηκαν τα χωριά Ψίνθος και Μαριτσά προς τα οποία κατευθύνεται η φωτιά, ενώ νωρίτερα οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να αποτρέψουν τη φωτιά και να μη εισέλθει στην κοιλάδα των Πεταλουδών

Σύμφωνα πάντως με τις αρχικές εκτιμήσεις, έχουν σημειωθεί εκτεταμένες καταστροφές, ενώ εξαιτίας της φωτιάς όλο σχεδόν το νησί έμεινε χωρίς ρεύμα για αρκετές ώρες.

Φωτιά στη Ρόδο rodiaki.gr

Με ανακοίνωση του, ο ΔΕΔΔΗΕ έκανε γνωστό πως ξεκίνησε η σταδιακή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στην πόλη της Ρόδου. Το τεχνικό προσωπικό, σε συνεργασία με τη ΔΕΗ και σε συντονισμό με την Πολιτική Προστασία, καταβάλλει εντατικές προσπάθειες για την όσο το δυνατόν συντομότερη επανένταξη όλων των μονάδων.

«Συνεχίζονται πυρετωδώς οι προσπάθειες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στα νησιά της Ρόδου και της Χάλκης», διαβεβαίωσε ο ΔΕΔΔΗΕ σε δελτίο Τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες το βράδυ.
 

Μεγάλη πυρκαγιά στη Ρόδο dimokratiki.gr

Εξαιτίας της πυρκαγιάς και των ρίψεων νερού από αέρος για την κατάσβεση της, δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα στο Δίκτυο Υψηλής Τάσης και τέθηκαν εκτός λειτουργίας αρχικά ο ΘΗΣ Ν. Ρόδου και στη συνέχεια και ο ΑΗΣ Σορωνής, με συνέπεια τη γενική διακοπή ηλεκτροδότησης του συμπλέγματος Ρόδου-Χάλκης, εξηγεί.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα «ξεκίνησε η σταδιακή επανηλεκτροδότηση των καταναλωτών στην πόλη της Ρόδου και όλο το τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ σε στενή συνεργασία με τη ΔΕΗ και σε συντονισμό με την Πολιτική Προστασία, καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για την όσο το δυνατόν συντομότερη επανένταξη όλων των μονάδων», προστίθεται.

Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ πραγματοποιούν προσπάθειες αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης, ενώ σύμφωνα με τον Διαχειριστή το πρόβλημα προκλήθηκε από τις ρίψεις νερού στο Δίκτυο Υψηλής Τάσης και στη συνέχεια στις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής του νησιού.

Μεγάλη πυρκαγιά στη Ρόδο dimokratiki.gr

Σημειώνεται ότι και σήμερα το νησί της Ρόδου βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή επειδή σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασία υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιάς.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version