Φωτιά σε Αχαΐα και Ηλεία: Μάχη με τις φλόγες – Εκκενώθηκε χωριό

Φωτιά σε Αχαΐα και Ηλεία: Μάχη με τις φλόγες – Εκκενώθηκε χωριό
Φωτιά (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η φωτιά που ξέσπασε στις Πόρτες Αχαΐας και πέρασε στην Ηλεία. Μήνυμα του "112" για εκκένωση του χωριού Βάλμη.

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά που μαίνεται σε δασική έκταση στις Πόρτες Αχαΐας. Μάλιστα εξαιτίας των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, η φωτιά έχει πάρει μεγάλη έκταση και έχει περάσει και στην Ηλεία, καθώς η φωτιά είχε ξεσπάσει ούτως ή άλλως στα σύνορα των δύο Νομών.

Από την Πολιτική Προστασία ενεργοποιήθηκε το «112» και εκκενώνεται οργανωμένα και προληπτικά το χωριό Βάλμη Ηλείας.

Μετά από τις συνεχείς ενισχύσεις που στέλνονται στην περιοχή, πλέον επιχειρούν συνολικά 130 άντρες της Πυροσβεστικής με 43 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και από αέρος επιχειρούν 6 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για συντονισμό των δυνάμεων. Τις προσπάθειες κατάσβεσης συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Μεγάλη φωτιά και στην Λευκάδα

Την ίδια ώρα παραμένει σε εξέλιξη και η φωτιά που έχει ξεσπάσει σε θαμνώδη και δασική έκταση στο Πόρτο Κατσίκι Λευκάδας, χωρίς να κινδυνεύουν άμεσα κατοικημένες περιοχές.

Επί τόπου επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 9 οχήματα, 4 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ συνδράμουν και υδροφόρες ΟΤΑ. Επίσης στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι.

Σύμφωνα με την έκτακτη ενημέρωση της Πυροσβεστικής από την Εκπρόσωπο Τύπου ΠΣ Ανθυποπυραγό Ραφαέλα Τζίμα, το τελευταίο 24ωρο έχουν σημειωθεί 53 δασικές πυρκαγιές, οι οποίες στην πλειονότητά τους έχουν αντιμετωπιστεί στο αρχικό τους στάδιο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα