Σε ύφεση πλέον η φωτιά στον Ν. Μαρμαρά Χαλκιδικής

Σε ύφεση πλέον η φωτιά στον Ν. Μαρμαρά Χαλκιδικής

Οι πυροσβέστες με τιτάνιες προσπάθειες κατάφεραν να οριοθετήσουν την πυρκαγιά στην Χαλκιδική και πριν πέσει το φως αναμένεται να υπάρξει και μερικός έλεγχος (vids+pics)

Σε ύφεση βρίσκεται πλέον η πυρκαγιά στον Ν. Μαρμαρά Χαλκιδικής. Η ένταση των ανέμων έχει πέσει πλέον και αυτό έχει διευκολύνει πολύ το έργο των πυροσβεστών ενώ αναμένεται πριν πέσει το φως εντελώς να τεθεί και υπό μερικό έλεγχο η φωτιά.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου κάτω από εξαιρετικά ύποπτες συνθήκες, πήρε σύντομα μεγάλες διαστάσεις και απέκτησε μία τεράστια περίμετρο από το βουνό της Χοντρής Ράχης, όπου την κατέβασε μέσα στο χωριό του Νέου Μαρμαρά και προς το Πόρτο Καρράς.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή ενισχύθηκαν και αυτή την ώρα επιχειρούν 65 πυροσβέστες, 26 άτομα πεζοπόρο τμήμα με 25 πυροσβεστικά οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα, που θα συνεχίσουν να πραγματοποιούν ρίψεις μέχρι να πέσει το σκοτάδι.

Σε ύφεση πλέον η φωτιά στον Ν. Μαρμαρά Χαλκιδικής

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής εκτιμήσεις, κάποιες αποθήκες αγροικιών και βοηθητικοί χώροι και αυλές σπιτιών έχουν υποστεί ζημιές, ενώ οι πυροσβέστες κυριολεκτικά έδωσαν μάχη από αυλή σε αυλή σπιτιού για να σώσουν περιουσίες. Στο Πόρτο Καρράς έχουν καεί δύο αποθήκες και η φωτιά οριοθετήθηκε λίγο πριν τον βιολογικό καθαρισμό του ξενοδοχείου, όπως και 100 μέτρα πριν το σουπερμάρκετ "Μασούτης" .

Σε ύφεση πλέον η φωτιά στον Ν. Μαρμαρά Χαλκιδικής

(Φωτό και βίντεο: halkidikinews.gr)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φωτιά
SHARE:

24Media Network