Μεγάλος Περίπατος: Δεύτερη μέρα ταλαιπωρίας - Χάος στους δρόμους

Κίνηση στην Αθήνα
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Κίνηση στην Αθήνα (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Οι οδηγοί που θέλουν να προσεγγίσουν το κέντρο της Αθήνας θα πρέπει να οπλιστούν με υπομονή. Ποιοι δρόμοι είναι απροσπέλαστοι. LIVE ΧΑΡΤΗΣ

Συνεχίζονται οι εργασίες για τον Μεγάλο Περίπατο, αλλά και η ταλαιπωρία των οδηγών που θέλουν να προσεγγίσουν το κέντρο της Αθήνας σήμερα Τρίτη (16/06), καθώς και τις επόμενες μέρες.

Οι οδηγοί θα πρέπει να οπλιστούν με υπομονή καθώς έντονα προβλήματα παρατηρούνται στους δρόμους που οδηγούν προς το κέντρο της πόλης, ενώ σήμερα έχουμε και πορεία των νοσοκομειακών γιατρών.

Συγκεκριμένα, μεγάλο μποτιλιάρισμα σημειώνεται στην Βασιλίσσης Σοφίας, κυρίως στην κάθοδο, από το ύψος της Πλατείας Μαβίλης έως και την Πλατεία Συντάγματος, ενώ προβλήματα υπάρχουν στην κάθοδο της Βασιλίεως Κωνσταντίνου. Στην οδό Αρδηττού, από το ύψος του Καλλιμάρμαρου έως και την Αθανασίου Διάκου, παρατηρούνται τα πιο πολλά προβλήματα, ενώ έντονη κίνηση υπάρχει και στην οδό Καλλιρόης.

Έντονη κίνηση υπάρχει και  στην οδό Πανεπιστημίου - από την Πλατεία Συντάγματος μέχρι και τα Προπύλαια - καθώς οι λωρίδες που είναι διαθέσιμες για τα ΙΧ και τα λεωφορεία είναι πλέον δύο, και οι υπόλοιπες έχουν αρχίσει να μετατρέπονται σε πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο.

Επίσης, πολλά προβλήματα σημειώνονται στη Λεωφόρο Κηφισίας και στη Λεωφόρο Μεσογείων. Παράλληλα, πέρα από το κέντρο της Αθήνας, μποτιλιάρισμα έχει δημιουργηθεί στα ρεύματα της Εθνικής Οδού, από τη Μεταμόρφωση έως και το Αιγάλεω, αλλά και στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, από το Παλαιό Φάληρο μέχρι και τη Μαρίνα Αλίμου, λόγω τροχαίου ατυχήματος.

Μεγάλος Περίπατος: Δεύτερη μέρα ταλαιπωρίας - Χάος στους δρόμους

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Οδηγίες για όσους μετακινούνται με ΙΧ

Για τη διευκόλυνση των οδηγών, ο δήμος της Αθήνας πρότεινε το βράδυ της Δευτέρας και αφού είχε προηγηθεί θύελλα αντιδράσεων, τις εξής εναλλακτικές διαδρομές:

1. Από Νότια Προάστια:

Προς Ομόνοια

Χαμοστέρνας - Πειραιώς

Προς Παγκράτι - Αμπελόκηπους

α) Συγγρού - Καλλιρόης - Βασ. Κωνσταντίνου

β) Συγγρού - Πετμεζά - Καλλιρόης - Βασ. Κωνσταντίνου

Προς Πλάκα

Αμαλίας (άνοδος) - Βασ. Γεωργίου - Φιλελλήνων - Αμαλίας (κάθοδος) (Όπως μέχρι σήμερα)

2. Από Νότια Προάστια μέσω Βουλιαγμένης:

α) Διάκου - Αμαλίας (όπως μέχρι σήμερα)

β) Αρδητού - Βασ. Κωνσταντίνου - Πλατεία Σκουζέ - Ρηγίλλης - Βασ.Σοφίας (όπως μέχρι σήμερα)

3. Από Βόρεια προς Κέντρο:

α) μέσω Λ.Αλεξάνδρας - Πατησίων

β) μέσω Βασ.Σοφίας - Σόλωνος

γ) μέσω Λ. Αλεξάνδρας - Ιπποκράτους

4. Από Βόρεια προς Νότια:

Βασ.Κωνσταντίνου - Αρδητού - Καλλιρόης - Συγγρού (όπως μέχρι σήμερα)

5. Από Σύνταγμα προς Παγκράτι

α) Φιλελλήνων Σουρή - Αμαλίας - Σύνταγμα - Βασ.Σοφίας - Ριζάρη

β) Αμαλίας - Διάκου - Βουλιαγμένης - Φιλολάου (ή Α Νεκροταφείο)

Τι άλλαξε στην Πανεπιστημίου

Οι λωρίδες που είναι διαθέσιμες για τα ΙΧ και τα λεωφορεία είναι πλέον δύο, καθώς οι υπόλοιπες έχουν αρχίσει να μετατρέπονται σε πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο, στα πλαίσια του "Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας".

Κατά μήκος της Πανεπιστημίου, έχουν τοποθετηθεί κώνοι προκειμένου οι οδηγοί να μην περνάνε στις λωρίδες στις οποίες έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για τη μετατροπή τους, ενώ ούτε τα λεωφορεία πλησιάζουν στην δεξιά πλευρά του δρόμου όπου βρίσκονται οι στάσεις.

Οι εργασίες που ξεκίνησαν το πρωί της Κυριακής, στο πλαίσιο της πιλοτικής εφαρμογής του Μεγάλου Περιπάτου, θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες, αφού στο κομμάτι του δρόμου που θα μετατραπεί σε πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο, θα τοποθετηθούν παγκάκια, φυτά και ζαρντινιέρες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μεγάλος Περίπατος, Κίνηση στους δρόμους
SHARE:

24Media Network