Μένιος Φουρθιώτης: Αρνήθηκε τις κατηγορίες – Τι είπαν οι άλλοι κατηγορούμενοι

Μένιος Φουρθιώτης: Αρνήθηκε τις κατηγορίες – Τι είπαν οι άλλοι κατηγορούμενοι
Στον Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης οδηγήθηκε ο Μένιος Φουρθιώτης. Eurokinissi

Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες του Μένιου Φουρθιώτη και των συγκατηγορουμένων του. Πλέον αναμένεται η κρίση ανακριτή και εισαγγελέα για την ποινική τους μεταχείριση.

Για περίπου δύο ώρες απολογήθηκε ο Μένιος Φουρθιώτης ενώπιον του 30ου τακτικού ανακριτή.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι προσήλθαν στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων μετά τις 9 το πρωί και για περίπου έξι ώρας απολογούνταν.

Ο παρουσιαστής αρνήθηκε τις σε βάρος του κατηγορίες σχετικά με τις δύο επιθέσεις που δέχθηκε στο σπίτι του στο Διόνυσο. Αντίστοιχα, οι δύο κατηγορούμενοι για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά των αστυνομικών στη συμπλοκή στη Νέα Ερυθραία, αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, ενώ το ίδιο έπραξε και ο τέταρτος κατηγορούμενος που βαρύνεται μόνο με αδικήματα για ναρκωτικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο κατηγορούμενοι επανέλαβαν ενώπιον του ανακριτή ότι είχαν καταθέσει και προανακριτικά. Ειδικότερα, για την απόπειρα ανθρωποκτονίας (ο ένας κατηγορείται ως φυσικό αυτουργός και ο δεύτερος ως συνεργός) υποστήριξαν πως τα στίγματα των κινητών τους τηλεφώνων καταδεικνύουν ότι δεν βρίσκονταν στο σημείο, ενώ επέμειναν πως η μόνη της σχέση με το Μένιο Φουρθιώτη ήταν ότι τους είχε προσλάβει ως φύλαξή του μετά την απόφαση να αποσυρθεί η αστυνομική συνοδεία.

Όσο για το γενετικό τύπο που βρέθηκε σε σάκο στο σημείο της συμπλοκής και ταυτίζεται με τον δικό του, τόνισε ότι εκτός του δικού του dna εντοπίστηκαν ακόμη δύο τύποι, καθώς και ότι τον επίμαχο σάκος τον είχε αφήσει στο κανάλι. Τέλος, αναφορικά με τη μηχανή που κατασχέθηκε ως το όχημα διαφυγής των κατηγορουμένων από τη Νέα Ερυθραία, υποστήριξαν ότι λόγω ηλεκτρολογικών προβλημάτων, δεν θα μπορούσε να είναι η μηχανή της επίθεσης κατά των αστυνομικών.

Πλέον αναμένεται η διάσκεψη με τον εισαγγελικό λειτουργικό για να αποφασιστεί η ποινική μεταχείριση των κατηγορουμένων ως προς το αν θα αφεθούν ελεύθεροι ή θα κριθούν προσωρινά κρατούμενοι.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα