Μεταφέρει την εξόρυξη χρυσού για το 2016 στις Σκουριές η El Dorado Gold

Μεταφέρει την εξόρυξη χρυσού για το 2016 στις Σκουριές η El Dorado Gold

Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό εάν οι ταραχές και η αντίδραση των πολιτών στη Χαλκιδική έπαιξαν κάποιον ρόλο στην απόφαση της El Dorado Gold. Πάντως η εταιρεία αποφάσισε να μην προχωρήσει την εξόρυξη χρυσού και στις Σκουριές μέχρι το 2016

Σύμφωνα με τα όσα γίνονται γνωστά, είναι η υποχώρηση στην τιμή του χρυσού που αναγκάζει τον κολοσσό να αναθεωρήσει το ύψος του επενδυτικού της προγράμματος και να προχωρήσει σε περικοπές.

Σύμφωνα με το Reuters αλλά και το Bloomberg, η εταιρεία θα δαπανήσει φέτος 430 εκατ. δολάρια αντί για 670 εκατ. δολάρια, όπως ήταν το αρχικό της σχέδιο. Παράλληλα, ο προϋπολογισμός της για έρευνες μειώθηκε στα 51 εκατ. δολ. από 98,5 εκατ. δολ. 

Έτσι, η εταιρεία αποφάσισε και τη μετάθεση της έναρξης παραγωγής σε σειρά έργων, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα, δηλαδή σε Σκουριές και Πέραμα, όπου θα αρχίσουν - συνεχιστούν το 2015 και το 2016 αντίστοιχα.

Επίσης μετέθεσε για το 2016 ή 2017 την έναρξη παραγωγής στο μεταλλείο Certej της Ρουμανίας. ενώ ανέβαλε και την επέκταση του ορυχείου στην Τουρκία μέχρι να ανακάμψουν οι τιμές των μετάλλων.

Να σημειωθεί πως η El Dorado Gold προβλέπει πως η παραγωγή χρυσού φέτος θα ανέλθει σε 745.000 ουγγιές με κόστος 520 δολ. ανά ουγγιά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Το ΣτΕ διέταξε με απόφασή του την συνέχιση της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές

Η πολεοδομία "φρενάρει" την επένδυση χρυσού στις Σκουριές

Μεταλλωρύχοι έστησαν μπλόκο στον Αλέξη Τσίπρα

Σε κρίσιμη κατάσταση ο τραυματίας αστυνομικός από τις Σκουριές

Ναι από το ΣτΕ για την επένδυση της "Ελληνικός Χρυσός" στη Χαλκιδική

Δένδιας: Καμία κοινότητα δεν θα μετατραπεί σε "γαλατικό χωριό"

SHARE:

24Media Network