Μετέδιδε σε εξεταζόμενο τις απαντήσεις για το δίπλωμα οδήγησης

Ομάδα ΔΙΑΣ
Ομάδα ΔΙΑΣ EUROKINISSI

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, στο πλαίσιο ελέγχου υπόπτων οχημάτων, πλησίον της Διεύθυνσης Μεταφορών Δυτικής Αττικής στην Ελευσίνα, εντόπισαν έναν 40χρονο Έλληνα εντός Ι.Χ. αυτοκινήτου, να προβαίνει με αυτοσχέδιο σύστημα επικοινωνίας, στη μετάδοση των απαντήσεων των θεμάτων, θεωρητικών εξετάσεων για την απόκτηση άδειας οδήγησης σε εξεταζόμενο.

Συνελήφθησαν την Παρασκευή το μεσημέρι στην Ελευσίνα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., δύο άτομα, ένας 40χρονος Έλληνας και ένας 40χρονος Αιγύπτιος, για παράβαση της Νομοθεσίας περί ηλεκτρονικών επικοινωνιών και απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, στο πλαίσιο ελέγχου υπόπτων οχημάτων, πλησίον της Διεύθυνσης Μεταφορών Δυτικής Αττικής στην Ελευσίνα, εντόπισαν τον 40χρονο Έλληνα εντός Ι.Χ. αυτοκινήτου, να προβαίνει με αυτοσχέδιο σύστημα επικοινωνίας, στη μετάδοση των απαντήσεων των θεμάτων, θεωρητικών εξετάσεων για την απόκτηση άδειας οδήγησης.

Στην συνέχεια κατελήφθη ο 40χρονος Αιγύπτιος, ο οποίος εκείνη τη στιγμή συμμετείχε στις εξετάσεις, να λαμβάνει τις απαντήσεις των θεμάτων από τον προαναφερόμενο, με ειδικό οπτικοακουστικό σύστημα το οποίο έφερε στη μπλούζα του, αποτελούμενο από ειδική καλωδίωση, με κεραία, κάμερα και ειδική "ψείρα" που είχε τοποθετημένη στο αυτί του.

Από την σωματική έρευνα στον Αιγύπτιο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ακουστικό "ψείρα", δύο μπλούζες που φορούσε και είχε επιμελώς κρυμμένο σε αυτές ένα σύστημα οπτικοακουστικού μέσου, αποτελούμενο από μπαταρία, ειδική καλωδίωση, πλακέτα, κεραία, κάμερα και μικρόφωνο, κινητό τηλέφωνο καθώς και το χρηματικό ποσό των 110 ευρώ.

Εντός του αυτοκινήτου που βρισκόταν ο 40χρονος Έλληνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 10 μικρές μπαταρίες, πέντε ακουστικά "ψείρες", laptop , κεραία ενισχυτή σήματος, φορητό ασύρματο επικοινωνίας, ειδική τσιμπίδα, ανεμιστήρας για laptop, 8 κινητά τηλέφωνα, έξι δελτία εκπαίδευσης και εξέτασης υποψηφίων οδηγών, δύο κάλυκες, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 888,5 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Ελευσίνας, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα σε βάρος του 40χρονου Έλληνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί αν το έχει πράξει αυτό ξανά και με άλλους εξεταζόμενους, με πόσους και ποιους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία
SHARE:

24Media Network