Μέτρα απ' τον δήμο Αθηναίων για τους αστέγους λόγω κακοκαιρίας

Αστεγοι μετανάστες προσπαθούν να προστατευτούν απο το κρύο με βελέτζες και άλλα σκεπάσματα στην οδό Πειραιώς,σε στιγμιότυπο σήμερα Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011 (EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ)
Αστεγοι μετανάστες προσπαθούν να προστατευτούν απο το κρύο με βελέτζες και άλλα σκεπάσματα στην οδό Πειραιώς,σε στιγμιότυπο σήμερα Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011 (EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ) EUROKINISSI

Ανοίγει θερμαινόμενη αίθουσα στο Πνευματικό Κέντρο, ενώ ομάδες θα μοιράζουν κουβέρτες και ρούχα σε όσους έχουν ανάγκη

Μέτρα προστασίας για τους άστεγους και τις υπόλοιπες ευάλωτες ομάδες από τις χαμηλές θερμοκρασίες, λαμβάνει ο δήμος Αθηναίων, από αύριο και για όσο το απαιτήσουν οι καιρικές συνθήκες.

Ειδικότερα, από τις 10 το βράδυ της Παρασκευής 22 Δεκεμβρίου, θα είναι διαθέσιμη θερμαινόμενη αίθουσα στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50), με είσοδο από την οδό Σόλωνος.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου θα λειτουργεί τετραψήφια ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας στον αριθμό 1595 του δήμου Αθηναίων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν έκτακτα περιστατικά.

Ομάδες του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων θα επιχειρούν επιτόπιες παρεμβάσεις, παρέχοντας ρουχισμό και κουβέρτες αλλά και δίνοντας πληροφορίες για μεταφορά σε οργανωμένες δομές.

Το τηλεφωνικό κέντρο του ΚΥΑΔΑ θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση μέχρι τη λήξη της επιφυλακής στα νούμερα 210 5246515 και 210 5246516 για να δέχεται τις αναφορές πολιτών σχετικά με τον εντοπισμό αστέγων που έχουν ανάγκη από βοήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Εντείνεται η κακοκαιρία: Καταιγίδες και χιόνια σε όλη τη χώρα

SHARE:

24Media Network