Μετρό: Παράνομη η σημερινή απεργία – Τι απαντάνε οι εργαζόμενοι

Μετρό: Παράνομη η σημερινή απεργία – Τι απαντάνε οι εργαζόμενοι
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI Eurokinissi

Για σημαντικές καθυστερήσεις στην παραγγελία ανταλλακτικών για τους συρμούς κάνει λόγο ο πρόεδρος των εργαζομένων στο μετρό. «Αν συνεχιστεί αυτό το χάλι, οι συρμοί θα περνούν κάθε 5' λεπτά» σημειώνει. Μιλά στον News 24/7 στους 88,6 ο πρόεδρος των εργαζομένων.

«Η στάση εργασίας θα γίνει κανονικά καθώς καλύπτεται από το Εργατικό Κέντρο Αθήνας» δήλωσε νωρίτερα ο πρόεδρος εργαζομένων Μετρό, Σπύρος Ρεβύθης, στο News 24/7 από τους 88,6, τονίζοντας πως οι συρμοί θα ακινητοποιηθούν από τις 23.00 ως τη λήξη της βάρδιας. Η επισήμανση του εκπροσώπου των εργαζομένων έρχεται λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ που ανέφερε πως οι στάσεις εργασίας χαρακτηρίστηκαν παράνομες και ως εκ τούτου, οι συρμοί πρέπει να συνεχίσουν να κινούνται. 

Ο Πρόεδρος των εργαζόμενων του Μετρό, Σπύρος Ρεβύθης Eurokinissi

Ο κ. Ρεβύθης αναφέρθηκε στα προβλήματα των εργαζομένων στο ΑΤΤΙΚΟ Μετρό, σημειώνοντας πως για πολλούς συρμούς δεν υπάρχουν κατάλληλα φρένα. Ο πρόεδρος των εργαζομένων αναφέρει πως μπορεί να μην υπάρχει πρόβλημα με τους συρμούς που κυκλοφορούν, ωστόσο πολλοί από αυτούς παραμένουν ακινητοποιημένη. «Σπίρτζης και Τσακαλώτος δεν υπογράφουν τα κονδύλια για να έρθουν τα ανταλλακτικά» συμπληρώνει και τονίζει πως ανάμεσα στα αιτήματά τους βρίσκεται και το θέμα της πλήρωσης των θέσεων σε εκδοτήρια σταθμών, που σήμερα παραμένουν κενές. 

«Το τελευταίο μας όπλο για να μας ακούσετε είναι η απεργία. Μας πήγαν στα δικαστήρια για να μας φιμώσουν» συνέχισε ο κ. Ρεβύθης. «Θέλουμε να μας φέρουν εργαλεία και εργαζόμενους για να δουλέψουμε και δεν μας δίνουν σημασία. Βλέπουμε τα τρένα να ρημάζουν» σχολιάζει και προσθέτει: «Αν δεν φέρουν υλικά αυτό το χάλι θα συνεχιστεί, έχει αυξηθεί ο χρόνος διέλευσης των συρμών από τα 3′, έρχονται σε 5′ λεπτά». 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα