Στάση εργασίας στο Μετρό: Παράνομη η κινητοποίηση των εργαζομένων

Στοθμός Μετρό "Συγγρού - Φιξ".
Στοθμός Μετρό "Συγγρού - Φιξ". EUROKINISSI

Με δελτίο Τύπου, η ΣΤΑΣΥ ανακοινώνει πως αναγνωρίστηκε ο παράνομος χαρακτήρας των δύο στάσεων εργασίας στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό. Τι γίνεται με την προγραμματισμένη στάση για τις 11.00 το βράδυ.

Με ανακοίνωσή της η ΣΤΑΣΥ ενημερώνει πως η προγραμματισμένη στάση εργασίας των εργαζομένων στο μετρό της Αθήνας αναγνωρίστηκε ως παράνομη και τους καλεί να εξακολουθήσουν τα δρομολόγια μετά τις 23.00 και να μην πραγματοποιήσουν το δεύτερο σκέλος της στάσης εργασίας ως την λήξη της βάρδιας.

«Κατά συνέπεια, για τη ζημία που θα προκληθεί στην εταιρεία και στο επιβατικό κοινό από την τυχόν πραγματοποίηση της εν λόγω στάσης εργασίας, αυτή θα οφείλεται αποκλειστικά στην παράνομη συμπεριφορά των συμμετεχόντων» σημειώνεται συγκεκριμένα στην ανακοίνωση.

Ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ για την στάση εργασίας των εργαζομένων, αύριο Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018.
Ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ για την στάση εργασίας των εργαζομένων, αύριο Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018. EUROKINISSI

Ωστόσο, οι εργαζόμενοι δηλώνουν πως συνεχίζουν κανονικά την κινητοποίηση και προτίθενται να σταματήσουν την κυκλοφορία των συρμών από τις 23.00 ως τη λήξη της βάρδιας.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Με την υπ' αρίθμ. 1954/2018 ΜΠΑ απόφαση αναγνωρίστηκε ο παράνομος χαρακτήρας των δύο στάσεων εργασίας στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό της Αθήνας σήμερα Παρασκευή, 19-10-2018, από την έναρξη λειτουργίας του Μετρό έως τις 09.00 π.μ. και από τις 23.00 μ.μ. έως την λήξη της λειτουργίας του μέσου.

Ως εκ τούτου, τυχόν συμμετοχή στην ως άνω παράνομη στάση εργασίας από τις 23.00 μ.μ. έως την λήξη της λειτουργίας του μέσου, συνιστά αδικαιολόγητη απουσία.

Κατά συνέπεια, για τη ζημία που θα προκληθεί στην εταιρεία και στο επιβατικό κοινό από την τυχόν πραγματοποίηση της εν λόγω στάσης εργασίας, αυτή θα οφείλεται αποκλειστικά στην παράνομη συμπεριφορά των συμμετεχόντων.

Η εταιρεία, επιφυλασσόμενη παντός νομίμου δικαιώματός της, καλεί όλους τους εργαζόμενους που απασχολούνται στη βραδινή βάρδια να αναλάβουν υπηρεσία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, Απεργία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μετρό: "Ρολά" έως τις 9 το πρωί

SHARE:

24Media Network